EKONOMİ Haber Girişi : 22 Nisan 2010 00:44

Birecikte Kuran Kursu Öğrencileri Kıyasıya Yarıştı.

Birecikte Kuran Kursu Öğrencileri Kıyasıya Yarıştı.
Diyanet İşleri Başkanlığı 2010 Yılı Çalışma Programı gereği ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Kur'an kursları arası Kur’an-ı Kerim okuma yarışması, Belediye Mehmet AKAN Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Komisyon başkanlığını Birecik Müftüsü Mekki SOLMAZ, jüri üyeliklerini ise Birecik İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Ali IŞIK ve Birecik İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Zübeyde DİNÇ yaptı.
Yarışma programına, çok sayıda Kur'an kursu öğrencisi, öğrenci velileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı. İlçedeki merkez ve köylerinde bulunan 9 Kur'an kursunun öğrencileri arasında yapılan yarışma neticesinde Merkez Adile AKAN Kur’an Kursu öğrencilerinden Yüksel ASLAN birinci, Bağlarbaşı Köyü Kur’an Kursu öğrencilerinden Hülya DOĞAN ikinci, Bağlarbaşı Köyü Eski Cami Kur’an Kursu öğrencilerinden Seçkin ASLAN da üçüncü oldu.
Dereceye giren öğrencilere müftülükçe kitap seti, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de Diyanet İslam İlmihali hediye edildi. İlçede birinci olan öğrencimiz Yüksel ASLAN 17 Mayıs 2010 tarihinde Şanlıurfa H.Mehmet DEMİRCİOĞLU Camiinde il ve ilçe birincileri seçimi için yapılacak olan yarışmada Birecik İlçesini temsil edecek.