EKONOMİ Haber Girişi : 25 Ocak 2011 17:52

Birecik te Kuran Kursları Açılışları Hız Kesmiyor

Birecik te Kuran Kursları Açılışları Hız Kesmiyor

Birecik İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ’ın özel gayretleri sonucu ilçedeki Kur’an Kursu sayısı 15’e çıktı. Bu bağlamda Birecik ilçe merkezinde ikamet eden hayırsever vatandaş Hatice ÖZALTAY evini Türkiye Diyanet Vakfı Birecik Şubesine bağışladı.

 

Hayırsever vatandaş Hatice ÖZALTAY ile İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Mekki SOLMAZ ile yapılan görüşme esnasında Cuma günü ilçemiz müftüsünün merkezi vaaz sisteminde ecdadın vakıfları konusunda doyurucu bir sohbet ortamı yakaladıklarını bu bağlamda da evinin birini herhangi bir hayır kuruluşuna bağışlamak üzere fikir alışverişinde bulunmak üzere geldiğini ifade etmişlerdir.

 

İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Mekki SOLMAZ da Kur’an kursları sayısında ilçe olarak gerideyiz en hayırlı işin bağışlanacak evin Türkiye Diyanet Vakfına yapılması takdirde evde bir Kur’an kursu açılabileceğini ifade edince hayırsever vatandaş cami ve Kur’an kurslarına canımız feda olsun. Siz şimdi bu evimi alınız. Bir evim daha var onu da ileriki tarihlerde yine Kur’an kursu yapılmak kaydıyla Türkiye Diyanet Vakfına bağışlayacağını ifade etmişlerdir.

 

Tapu işlemlerinin ardından TDV tarafından gelen “Teşekkür Belgesi” törenle hayırsever vatandaşa verildi. Törende duygulu anlar yaşandı. Hayırsever vatandaş Hatice ÖZALTAY; “Bundan böyle benim ve rahmetli eşimin isminin verildiği Hatice-Mahmut ÖZALTAY Kur’an kursu yaşadıkça ben de üzerime düşen hizmetleri yapmaya hazırım.” dedi.  İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Mekki SOLMAZ da bu hizmetin tüm vatandaşlara örnek olması temennisinde bulundu.