EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ağustos 2011 04:17

Birecik İlçe Müftülüğünden Afrika İçin Yağmur Duası

Birecik İlçe Müftülüğünden Afrika İçin Yağmur Duası

Birecik İlçe Müftülüğü, Afrika ülkelerinde devam eden kuraklık nedeniyle Birecik şehir stadında Birecik Kaymakamı Oktay ERDOĞAN’ın da iştirak ettiği yağmur duası yaptı.

 Afrika’da yaşanan drama kayıtsız kalınamayacağını ifade eden Birecik İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ, evveli Rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azadımıza vesile olan adeta rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bir zaman dilimindeyiz. Kadir gecesini ihya etmekteyiz. İbadetiyle,  orucuyla, mukabeleleriyle, teravihleriyle, iftarlarıyla, zekât ve sadakalarıyla coşa erdiğimiz ayların sultanı mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ediyoruz. Kıtlık ve açlık çeken Afrika kıtasındaki, Somali’deki ve diğer yerlerdeki kardeşlerimizin yanında olmamız, onların acılarını paylaşmamız gerekir. Biz de Birecik müftülüğü olarak Afrika’ya ilçemizin güzide, vefakâr, kadirşinas ve yardımsever vatandaşların seferber olduğu 130.000,00 TL yi aşan maddi yardımın yanı sıra, manevi yardımda da bulunmak için yağmur duasına çıktık. Ellerimizi açıp, özellikle Afrika’ya ve kuraklık çeken diğer yerlere yağmurun yağması için dua ediyoruz. Buna benzer felaketlerin tüm İslam âleminin ve Türkiye’nin başına gelmemesi için de dua ediyoruz. Afrika’da yaşanan olaylar bizleri çok derinden etkiliyor. Türkiye’de herkesim yardım için seferber olmaktadır. Uluslararası arenada yardıma ihtiyaç duyan ülkelerin imdadına her zaman olduğu gibi en başta güzel ve hayırsever ülkemiz Türkiye’nin yetiştiğine hep beraber şahit olduk. Mensubu olmakla şeref duyduğumuz dinimizin emirleri gereği hareket edişimizin de en güzel örneğini beraberce gördük.” Dedi.

 Kollarını kaldırıp el içlerini yere çevirerek Afrikalı insanlar için dua eden vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamazken, devam eden kuraklığın bir an önce bitmesi için bulunduğumuz bu rahmet ayında eller Mevla’ya uzandı.  Müftü SOLMAZ Türkiye’nin devleti, milleti ve hayırsever insanları ile Afrikalıların yardımına koştuğunu belirterek, şöyle konuştu: "Birecikli kardeşlerimiz Kaymakamı ile daire amirleriyle, sivil toplum örgütleriyle ve kadirşinas halkı ile yağmur duasına katılarak bizleri memnun ettiler.  Afrika’da yaşayan insanların kıtlık ve kuraklık içerisinde ölümle pençeleştiklerine şahit oluyoruz. Bizim amacımız Afrika’daki mağdur kardeşlerimize duamızla yardımda bulunmak ve manen de oraya destek olabilmektir."

Birecik Kaymakamı Oktay ERDOĞAN dua münasebetiyle yaptığı kısa konuşmada özellikle yaptığı dua ile kendilerini duygulandıran Birecik Müftüsü Mekki SOLMAZ’a, daire amirlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve yardım duasına katılan vatandaşlara teşekkür etti. Afrika’daki kardeşlerimizin acısını ve sıkıntılarını taşımamız gerektiğini, dertleriyle hem dert olmamız gerektiğini ifade etti. Yardım kampanyası süresince yardımlarını esirgemeyen kadirşinas Birecik halkına teşekkür etti.