EKONOMİ Haber Girişi : 06 Temmuz 2010 00:31

Birecik de Yaz Kurslar devam ediyor.

Birecik de Yaz Kurslar devam ediyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca okulların tatile girmesinin ardından açılan Yaz Kur’an Kursları coşkulu bir şekilde devam ediyor.Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Birecik İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ, yaz Kur’an kursları ile ilgili bilgi verdi. Yaz Kur’an kurslarını, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve vatandaşlarımızın çok önemsediğini belirten SOLMAZ; "Birecik İlçe Müftülüğü olarak yaz Kur’an kursları ile ilgili gerekli tüm çalışmaları yaptık. Geçen haftalarda bay ve bayan tüm din görevlilerimiz bir haftalık seminere alınmış, bu seminerlerde çocuklarımıza faydalı olabilmemiz için takip edeceğimiz usuller ve eğitim metotları üzerinde durulmuştur." dedi.
 
İhtiyacımız olan dini bilgileri güvenilir ve sağlam kaynaklarla öğreten, teknolojik olarak çağ atladığımız bu zamanda eskiden öğrendiğimiz dini bilgilerinize çağın gereksinimleri bağlamında ilave edilecek olan yeni dini bilgileri öğreten, hayatları boyunca unutulmayacak güzel hatıralarla en güzel şekilde anılacak, öğrenciler ve arkadaşlar arasında güzel dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazandıracak olan Yaz Kur’an Kursları Birecik’te bir başka güzellikle açıldı.
 
Birecik İlçe Müftüsü Mekki SOLMAZ Yaz Kur’an Kursları açılış töreninde yaptığı konuşmada Kur’an-ı Kerim’in Allahın kelamı olduğunu, Cenabı Hakkın ifadesiyle  O öyle bir kitaptır ki, içimizi dışımızı aydınlatan ışık, kalplerimize ibretleri ve hikmetleri yağdıran nasihat, maddi ve manevi hastalıklarımıza şifa, huzur ve saadet kaynağıdır. Kur’an öğretimi, hem öğrenen, hem de öğreten için ayrı ayrı fazilet kaynağıdır. Peygamberimiz (s.a.v.) de bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir.
 
Böyle ulvi ve yüce kitabı ciğerparelerimiz olan çocuklarımıza öğretmek, biz anne ve babaların üzerine düşen önemli görevlerden birisidir. Onun için çocuklarımızı Yaz Kur’an Kursları’na el birliği içerisinde göndererek, o aydınlık yolda yürümelerini sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Yaz Kur'an kurslarımıza katılan öğrencilerimizi, bu hizmeti fedakârca yerine getiren tüm din görevlilerimizi ve bu hizmetin her kademesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu kurs döneminin başarılı ve verimli bir şekilde neticelenmesi temennisiyle tüm katılımcılara teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Birecik ilçesi olarak genel olarak camilerimizde afişler asıldı, çocuklar velileriyle beraber camilere ve Kur’an Kurslarına davet edildi.