Haber Girişi : 21 Nisan 2014 13:09

BİR DAMLA GÖZYAŞI YETECEKTİ

BİR DAMLA  GÖZYAŞI YETECEKTİ

Orkestra eşliğinde İslam,

Orkestra eşliğinde Peygamber Efendimize doğum günü kutlaması,

Kim istedi bunu sizlerden? Allah mı emretti, Peygamber mi vasiyet etti?

Derdiniz ne, amacınız ne?

Kilise düzeni alınmış, Hristiyan tipi bir ayin gösterisi,

Ülkemde, İslam’ın Hristiyanlık tarzı yaşanmasını isteyenler galebe çalıyor ya, içim yanıyor,

İlahi söylerken içten içe kıpır kıpır oynayan erkekler, kadınlar,

Allah’ın isimlerini çello, obua, fagot, klarnet, orkestra eşliğinde arya söyler gibi söyleyenler,

Ve de bütün bu aykırılığı, eğlentiyi ben ne yapıyorum diye düşünmeden ibadet havasında seyreden ve alkışlayan bir sürü Müslüman!

Kısaca Peygamber Efendimiz ne yapmış ve nasıl yaşamışsa tam tersini yaparak onu anmak!

Hadi bakalım; Kutlu Doğum Haftamız kutlu olsun,

Alın İslam’ın ibadetlerini bizlerden, verin Hristiyanlığın ayinlerini,

Peygamber Efendimiz ister miydi İslam’a aykırı eğlentiler ile anılmayı?

Allah ne diyor, İslam ne diyor, Kuran-ı Kerim ne diyor bu hususta; düşünen, merak eden var mı?

Ama biz mutluyuz, uyduk nefsimize ve şeytana, uyduk dünyaya, ne güzel yaşayıp gidiyoruz, kendimize göre kurguladığımız bir dinimiz var kime ne?

Hâlbuki bir damla gözyaşı yetecekti, Allah’ın Rızasına erişmek için,

Gece karanlığında, teheccüdde akan bir damla gözyaşı.

Ve de bir Salavat yetecekti Resulullah Efendimizi anmak ve onun ümmeti olmak için. 

REKTÖR HANIM BAŞINI ÖRTÜNCE

Kim karşı çıktı sizce; Yıllarca başörtüsü düşmanlığı yapan partiler veya gruplar mı? Hayır. 

Öncelikle; bu ülkede başörtüsünün yanlış algılanmasına son vermek için büyük çaba sarf eden ve bu sorunun çözülmesine önemli oranda vesile olan partililer ve özellikle Diyarbakır Milletvekili bir zat karşı çıktı ve günlerdir bu bayanın tesettürüyle uğraşılıyor.

Hani karşı çıkmasını beklediklerimiz artık başörtüsünün düşündükleri gibi değil, hakikaten inanç temelli olduğuna inanmışlar belli ki. Ve demek ki ülkemiz başörtüsü meselesini çözmüş, insanlar huzura kavuşmuşken bu milletvekili kendi partisinin çözümünde çok önemli bir rol oynadığı bu sorunu aynı 28 Şubatçıların cümleleriyle gündeme taşıyor.

Kısaca niyet okuyorlar. Yapmayın Allah aşkına, az çekmedi bu millet sizler gibi niyet okuyup, başını örtenleri art niyetle suçlayanlarla, 28 Şubatçılarla aynı duruma düşmeyin. Onlar; başını örtenlere siyasi amaçla örtünüyor diyorlardı, sizler de başını örten birini art niyetle suçluyorsunuz. Yarın birileri de diğer başını örtenleri art niyetli olmakla suçlarlarsa nasıl savunacaksınız onları.

Bu zata ve aynı bağlamda konuşanlara biri desin ki; Diyarbakır Belediye Başkanı, Türkiye Petrolünden pay istiyor ve bu Vatanı bölmek için elinden geleni yapıyor. Ama sizlerden bu konuda tık yok.

Eğer 28 Şubatçılara özendiyseniz bu millet yeterince çekti onlardan ve sizlere sırf bu niyet okumalardan ve zalimlikten kurtulmak için oy verdi.

Şimdi sizler, bizler; partimiz, cemaatimiz, tarikatımız,  hırslarımız, makamlarımız, dünyalıklarımız, liderimiz veya bir yerlere yaranabilmek için diğer insanları, diğer Müslümanları ötekileştirerek, dışlayarak, yalancıların yalanlarına ortak olarak, hırsızı, soysuzu, haini koruyarak, iftira atarak, yalan söyleyerek, kalp kırarak, tehdit ederek, korkudan veya şahsi çıkarlarımız adına yaşarsak kime ve neye hizmet etmiş oluruz? Cevabı açıktır sanırım.