SİYASET Haber Girişi : 08 Nisan 2015 08:09

Bir AK Parti klasiği daha

Bir AK Parti klasiği daha
AK Parti aday listesinde yine sağ gösterip sol vurdu. Adnan Yılmaz dışında mevcut milletvekillerinden hiç biri aday gösterilmedi.
AK Parti aday listesinde yine sağ gösterip sol vurdu. Adnan Yılmaz dışında mevcut milletvekillerinden hiç biri aday gösterilmedi.  Listede yer alan Zehra Taşkesenlioğlu ve Zafer Tarıkdaroğlu sürpriz olarak nitelendirildi. Oktay Öztürk'ün Mersin'den aday gösterildiği MHP'de ise ilk sırada Kamil Aydın yeraldı.
 HAFTALARDIR büyük heyecana sahne olan aday adaylığı yarışı dün resmi listelerin açıklanmasıyla son buldu. Her seçim öncesi sürpriz isimlerle seçmenin karşısına çıkan AK Parti yine bu geleneğini bozmadı. Mevcut milletvekillerinden sadece Adnan Yılmaz'ın aday gösterildiği listenin ilk sırasında İçişleri eski Bakanı Efkan Ala yer aldı. Zehra Taşkesenlioğlu büyük bir sürprizle üçüncü sırasından listeye girerken, İbrahim Aydemir , Av. Abdurrahim Fırat ve Zafer Tarıkdaroğlu'da AK Parti Erzurum milletvekili aday listesinde kendilerine yer bulan isimler oldu.
 ADAY listelerinde bir sürprizde MHP'de yaşandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum milletvekili Oktay Öztürk, Mersin'den aday gösterilirken Erzurum'da ilk sırada Prof. Dr. Kamil Aydın yeraldı. Listenin ikinci sırasında Ertürk Çimen sürprizi yaşanırken, eski il başkanı Zekai Kaya'da listeye üçüncü sıradan girdi. Seçimlere iddialı hazırlanan HDP'nin ise Diyarbakırlı Sosyolog Seher Akçınar Bayar'ı aday göstermesi şaşkınlıkla karşılanırken, CHP listesinin üçüncü sırasında gazeteci Orhan Bozkurt göze çarpan isim oldu.
Etiketler : aday
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.