ERZURUM Haber Girişi : 30 Temmuz 2017 23:54

Bir ailenin en mutlu günü az kaldı kedere dönüyordu

Bir ailenin en mutlu günü az kaldı kedere dönüyordu
Bu çapulculara kim dur diyecek!
Bazı çocuk gurupları, özellikle hafta sonları düğün sahiplerinden üç beş kuruş koparmak için, kendilerine mesken tuttukları türbe yolu üzerinde adeta insanların hayatlarıyla oynuyorlar.
Yolun her iki tarafına gerdikleri halatlarla araçların önünü keserek para koparmak isterken hem kendilerinin hem de  insanların hayatlarını tehlikeye atıyorlar.
 Erzurum'da yaz aylarında çocuklarını sünnet ettiren ve düğün yapan aileler konvoy halinde Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret etmeleri çoğu kişi tarafından vazgeçilmeyen bir gelenektir. Geçtiğimiz hafta cumartesi günü Abdurrahman Gazi Türbe yolu üzerinde yukarı mezarlık biriminde meydana gelen olay ise sabırları taşırdı.  
İki çocuğunun sünneti dolayısıyla konvoy halinde şehir turuna çıkan Kuzgun Ailesi felaketin eşiğinden döndü.  Erzurum'da gelenek haline gelen türbe ziyareti için mezarlık türbe yolunda ilerleyen araçların karşıdan karşıya ip gererek yol kesmek isteyen çocuklara çarpmamak için aniden duran araçlarda çok kişi yaralandı ve büyük maddi hasarlar meydana geldi.  Baba Abdullah Kuzgun, "çocuklarımızın en mutlu gününde neredeyse bir felaket yaşayacaktık. Cumartesi günü sabah 9:30 da içinde çocuklarımızın da bulunduğu aracımızla davetli diğer misafir araçlarla konvoy oluşturarak türbe ziyareti için yola çıktık. Türbe yolunda seyir halinde iken nereden geldikleri belli olmayan bir çocuk gurubu birden yolun her iki yönüne ipten bir halat çektiler. Araçlar aniden durmak zorunda kaldı. Bu nedenle zincirleme kaza yaptık. En mutlu günümüz zehir oldu. Aniden önümüze halat gibi bir ip çekilince durmak zorunda kaldık.Bu yüzden kaza yaptık.Her iki araçta çocuk ve bayanlar hafif yaralandı. Şükür can kaybı olmadı," diye yakınarak,  bu konuda önlem ve denetimlerin artırılmasını istedi.  
Abdullah Kuzgun, '' Yetkililere sesleniyoruz, türbe yolunda bir felaket olmadan önlem alınmasını istiyoruz'' dedi.
Ramazan KARATAŞ
Etiketler : kaza
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.