GÜNDEM Haber Girişi : 04 Eylül 2014 08:16

Bingür Sönmez: kurşunlar değil öğrencinin tekmesi canımı acıttı

Bingür Sönmez: kurşunlar değil öğrencinin tekmesi canımı acıttı

Kars’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez, tedavisinin ardından hastaneden taburcu oldu. Kendisine 4 kurşun atıldığını, 2’sinin vücuduna isabet ettiğini belirten Sönmez, “2 kurşun canımı acıtmadı ama kendini bilmez, Kafkas Üniversitesi ikinci sınıfında okuyan bir arkeoloji öğrencisinin gelip bana tekme atması çok canımı acıttı”dedi. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez, tedavi gördüğü Şişli Memorial Hastanesi’nden taburcu oldu. Bingür Sönmez, düzenlediği bir basın toplantısıyla yaşadığı olayı anlatarak, sağlık durumu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Yaşadığı olayı anlatan Bingür Sönmez, konuşması sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

Kendisine 4 kurşun atıldığını, 2’sinin vücuduna isabet ettiğini belirten Sönmez, “Sarıkamış şehitlerini anma törenimizin bu yıl 100’üncü yılı olması dolayısıyla görkemli bir şekilde Erzurum AKUT ekibi ile 19-24 tarihleri arasında 29. Tümen’in Sarıkamış’a yürüdüğü Topyolu üzerinde 33 katılımcı 27 özel harekat görevlisi ile çok başarılı bir şekilde tamamladık. Ziyaretimizin son gününü Sarıkamış şehitlerine ayırdık. Sarıkamış Meydanı’na anlamını veremediğim, saat 10.45 sıralarında menfur bir saldırıya uğradım. Özel hiç bir husumetim olmayan Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen tarafından atılan 4 kurşunun 2’sinin vücuduma isabeti ile hayati şekilde yaralandım” dedi.

Uğradığı saldırı sonucunda kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Prof. Dr. Sönmez, “Saldırı sırasında kendisine yardım eden ve tedavi gördüğü süreçte kendisini yalnız bırakmayan Hayatımı saldırganı kısa sürede etkisiz hale getiren 3 AKUT elemanına, hemen olay yerinde bana müdahale eden 3 değerli meslektaşıma, Sarıkamış Devlet Hastanesi ile Kafkas Üniversitesi Hastanesi’ndeki değerli meslektaşlarıma borçluyum. Olay sırasında ve sonrasında beni hiç yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na, çalıştığım hastanenin tüm personeline teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bingür Sönmez, bir üniversite öğrencisinin saldırı anında kendisine attığı tekmeye dikkat çekerek, yaşadığı olayın tıbben bir mucize olduğunu söyledi. Sönmez, “Bu mucizeye yaptığım iyiliklerin, kurtardığım hayatların vesile olduğunu söylüyorlar. Bence bu olay şehit ve şühedanın himmeti ile gerçekleşmiştir. Olay adliyeye intikal etmiştir. Biz de sonucunu sabırla bekliyoruz. Bu kadar büyük bir felaketi atlatarak beni hastalarıma bağışlayan yüce Allah’a binlerce kez teşekkür ediyorum. Ameliyatlarıma ara vermeden devam edeceğim. Sarıkamış şehitlerine hizmette hiç kusur yapmadan devam edeceğim. Bugün Mobese görüntüleri Youtube’ye düştü. Bana atılan 2 kurşun canımı acıtmadı ama kendini bilmez, Kafkas Üniversitesi ikinci sınıfında okuyan bir arkeoloji öğrencisinin gelip bana tekme atması çok canımı acıttı. Bu hafta polikliniğime gideceğim, önümüzdeki hafta da ameliyatlarıma devam edeceğim."

Sarıkamış Eski Belediye Başkanı ile aralarında husumet olduğu konusuna da değinen Sönmez, belediye başkanının anma töreninde halay çekmesinin basında yer alması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendisini aday göstermediği konusuna dikkat çekerek, "Ortada kaybedilmiş bir seçim var. Sayın genel başkan aday göstermedi, bunu benim yaptığımı düşünmüştür. Bu olay tamamen kişisel husumettir. Gelecek 3 kamera görüntüsü daha var. Onlar da geldiği zaman hepiniz izleyeceksiniz” diye konuştu.