KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 18 Ocak 2017 17:50

Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi'nden öğrencilerin geleceğine bir imza: Kariyer GÜNÜ

Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi'nden öğrencilerin geleceğine bir imza: Kariyer GÜNÜ
Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi'nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Zümresi tarafından düzenlenen BELS Geleneksel Kariyer Günü'nde öğrenciler meslek mensuplarıyla bir araya gelerek kendilerine uygun olan mesleği keşfedebilme fırsatı yakaladı

İhsan Doğramacı Vakfı Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi'nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Zümresi tarafından bu sene beşincisi düzenlenen BELS Geleneksel Kariyer Günü'nde öğrenciler, çeşitli meslek mensuplarıyla bir araya gelerek kendilerine uygun olan mesleği keşfedebilme fırsatı yakaladı.

Öğrencilerin kendilerine uygun olabilecek mesleği bulabilmeleri amacıyla İhsan Doğramacı Vakfı Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi'nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Zümresi tarafından düzenlenen BELS Geleneksel Kariyer Günü bu sene beşinci kez gerçekleştirildi. Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Zümresi Başkanı Halime Akyurt, "Kariyer gününü bu sene beşinci kez yapıyoruz. Amacımız öğrencilere kariyer seçimlerinde doğru yönlendirmek ve Erzurum şartlarında ulaşamayacakları meslek grupları ve akademisyenlerle bir araya getirmek. İlk başladığımız yıllarda Atatürk Üniversitesi'nden, Erzurum'daki uzmanlardan ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nden destek aldık. Son üç yıldır da Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden yani Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent gibi üniversitelerden destek almaya başladık. Katılımcılarımız bizden bir şey beklemeden tamamen öğrencilerle bir araya gelmek için buradalar. Çok verimli geçiyor, öğrenciler çok faydasını görüyor. İlerleyen yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz," dedi.


Her sene kariyer gününde farklı meslek gruplarına yer verip yelpazeyi daha geniş tutmaya özen gösterdiklerini belirten Akyurt, "Bugün aramızda Bilkent Üniversitesi'nden üç akademisyen var. Fizik astronomi, Tıp Fakültesi ve Bilgisayar Mühendisliğinden isimler var. Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı var. Bölge Araştırma Hastanesinden uzman bir psikiyatrist var. Onun dışında Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yapan bir firmayı davet ettik. İrem Yıldırım'da aramızda. Kendisi bir moda tasarımcısı. Beymen için tasarımlar yapıyor. Onun dışında Kafkas Üniversitesi'nden bir biyolog var. Her sene farklı meslek gruplarıyla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bu senede yelpazeyi biraz daha açtık. Önümüzdeki yıllarda da daha da güzel olacak. Kariyer günlerine özellikle 11. Ve 12. sınıflar bu seçimleri yapmaya daha yakın oldukları için önem göstermek durumunda kalıyorlar. Programa yönelik daha bilinçli yaklaşıyorlar. Bunun yanı sıra 9 ve 10. Sınıflarda her sene yeni yeni meslek alanlarıyla tanıştıkları için onlar aslında uzun vadede karar verme ve seçim yapma konusunda daha şanslı oluyorlar diyebiliriz," diye konuştu.


Kariyer günü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan bir diğer isim olan İhsan Doğramacı Vakfı Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi Müdürü Akın Metli ise, kariyer gününün öğrencilerin ufuklarını açan bir program olduğunu, özellikle üniversitelerden gelen Öğretim Görevlilerinin bilgi beceri ve donanımlarını, öğrencilerin rol model aldığını ve hem akademisyenlerle hem de meslek mensuplarıyla tanışma fırsatı bulduklarını söyledi. Kariyer gününün öğrencilerin ilgilendikleri alanlarla ilgili sorulur sorabilmeleri ve meslek tercihlerini daha doğru belirlemeleri doğrultusunda önem arz ettiğini belirten Akın Metli, bu anlamda gelenlere teşekkürlerini sunduklarını söyledi.

Mariye ÇELİK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.