GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mart 2015 17:12

BİLECİK'TE ERZURUM'UN KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU

BİLECİK'TE ERZURUM'UN KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü Bilecik'te de coşku ile kutlandı.
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü Bilecik'te de coşku ile kutlandı. 
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde, Bilecik Erzurumlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda, Erzurum'un tanıtıldığı slayt gösterileri ile derneğin çalışmalarının anlatıldığı sunum gerçekleştirildi. Şiirlerin okunduğu ve Erzurum yöresine ait türkülerin seslendirildiği geceye, TRT Sanatçıları Nihat Erdağ ve Semra Algül ayrı bir renk kattı. Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, programda yaptığı konuşmada, Çanakkale Deniz Zaferi ile Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun aynı haftaya denk gelmesinin tesadüf olmadığını belirtti. Erzurum'un o tarihte vermiş olduğu mücadelenin Kurtuluş Savaşı'na ışık olduğunu belirten Taşdöğen konuşmasında şunları söyledi:
"23 Temmuz 1919'u Erzurumlular hiç unutmazlar, bizler de hiç unutmuyoruz. Kurutuluş Savaşımızın, Cumhuriyete giden yolun, en önemli kilometre taşlarından birisi olmuştur. Önemli olan şehitlerimizin kanlarıyla bizlere emanet ettikleri bu güzel yurt ve cumhuriyeti ülkemizi güçlü kılmak. İnsanımızı güçlü kılmak ve insanlarımızın geleceğe gururla bakabilmelerini temin etmek hepimizin görevidir."
''ERZURUM'UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLU OLSUN''
Belediye Başkan Vekili Nihat Can ise konuşmasında, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünün kutlu olması temennisini ileterek, ''Bu gece Bilecik'imizde gerçekten güzel bir program düzenliyoruz. Ben şu an, il dışında bir programı olması dolayısıyla aramızda olamayan Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı'nın selam ve muhabbetlerini sizlere iletiyorum" dedi.
''AMACIMIZ ECDADIMIZIN BİZLERE BIRAKTIĞI GÜZELLİKLERİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAKTIR''
Bilecik Erzurumlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfü Akyüz ise gerçekleştirdiği programda Bilecik ve Erzurum'un güzel kaynaşmasını gördüklerini belirtti. Dernek hakkında bilgi veren ve belirli dönemlerde birçok etkinliği gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Akyüz, ise ''Ben öncelikle bu güzel programımıza teşrif eden tüm katılımcılarımızı saygı ile selamlıyorum. Bilecik Erzurumlular Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak, 260 üyeye sahibiz ve Bilecik'imizde yaklaşık 8 bini aşkın Erzurumlu var. Bizler de hem bundan hem de Bileciklilerden aldığımız bu güç ile bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bizler Bilecik'inden Erzurum'una kadar bu ülkenin evlatlarıyız ve burada yaşamaktan son derece memnun ve mutluyuz. Bu gece Bilecik'imizde çok güzel ve anlamlı bir program düzenliyoruz. Bu programları düzenlememizin birinci amacı, bizlere bu cennet vatanı bırakan atalarımızı rahmetle anmak ve onların bizlere bıraktığı bu güzellikleri, gelecek nesillere de aktarmaktır. Çünkü biz şu an rahat ve huzur içinde yaşıyorsak onların verdiği mücadele ve canları sayesindedir. Diğer önemli bir amacımız ise gerçekten bu programlarla bizler insanlar arasındaki sevgi ve kaynaşmayı artırdığımızı düşünüyoruz. Örneğin, burada Bilecik ve Erzurum'un çok güzel bir kaynaşmasını görüyoruz. Ben bu anlamda bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Programımızı şereflendiren tüm insanlarımıza da selam ve saygılarımı bildiriyorum'' dedi.
Birbirinden güzel anların yaşandığı gecede sanatçılar Saadet Yılmaz Bircan, Nihat Erdağ ve Semra Algül, Bilecik türkülerini seslendirdi. Etkinliğin sonunda Başkan Vekili Nihat Can, TRT sanatçıları Erdağ ve Algül'e birer plaket taktim etti. Program, Erzurum yerel halk oyunları gösterileri ile son buldu.
Düzenlenen etkinliğe, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Müftüsü Necati Akkuş, siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Etiketler : bilecik
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.