EKONOMİ Haber Girişi : 24 Eylül 2010 09:02

Beyşehir de Hafızlar Taç Giydi

Beyşehir de Hafızlar Taç Giydi

Beyşehir Merkez Eşrefoğlu kız Kur’an kursun da hafızlığını tamamlayan öğrencilere Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından taç giyme merasimi düzenlendi.

Eşrefoğlu kız Kur’an kursunda iki yıl yatılı olarak Kur’anı Kerim eğitimi alarak hafızlığını tamamlayan beş öğrenciye düzenlenen törenle taçları giydirildi. Gürsoy düğün salonunda düzenlenen törene Beyşehir ilçe Müftüsü Mustafa Tekin, kurs hocaları ve ilçe genelinden çok sayıda vatandaş katıldı. Program Saygı duruşu, İstiklal marşı ve Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu piyes, şiir ve ilahilerle duygu dolu anlar yaşandı. Program sonunda hafızlığını tamamlamış öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek, hafız öğrencilere taçları kurs hocaları tarafından giydirildi.

 
Daha sonra İlçe Müftüsü Mustafa Tekin tarafından kısa bir konuşma yapıldı. Tekin, “Yüce dinimiz, İslam’ın temel kaynağı olan Kur’anı Kerim bundan 1400 yıl önce peygamberimize vahy edilmiştir. Bu mezuniyet bizim kursumuzun 3. mezuniyetidir. Kur’anı Kerim’in indirilişinin 1400. yılına tekabül etmesinden de oldukça mutluyuz. Yüce kitabımız nazil olduğu günden buyana kadar hiçbir harfi değişmeden gelmiştir. Kıyamete kadarda böyle devam edecektir. Kur’anı Kerim’in hiç bozulmadan bize gelmesinin en önemli faktörlerinden bir tanesi hafızlardır. Allah kitabını onu ezberleyen hafızlar sayesinde korumaktadır. Hafızlarımızı kutluyor, öğrencilerimizin bir hayat boyu Kur’ana hizmet etmelerini, dünyada ve ahiret’te huzur ve mutluluğa kavuşmalarını cenabı haktan niyaz ederim. Bu öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen hocalarına ve ailelerine sonsuz şükranlarımı iletirim” dedi.