GÜNDEM Haber Girişi : 22 Mayıs 2014 14:55

BEŞİR DERNEĞİ, 5 GÜNDE BİN 15 ÜNİTE KAN BAĞIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

BEŞİR DERNEĞİ, 5 GÜNDE BİN 15 ÜNİTE KAN BAĞIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Ulusal ve uluslararası sosyal yardımlaşma alanında kamu yararına çalışan ve bu doğrultuda faaliyet yürüten Beşir Derneği ve Türk Kızılayı, toplumda kan bağışına olan ilgiyi artırmayı hedefleyerek, kan bağışında örnek bir işbirliğine imza attı. 
Beşir Derneği ve Türk Kızılayı işbirliği ile 17-21 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Bir Damla Bin Umut” kan bağışı kampanyası Erzurum ayağı tamamlandı. Beşir Derneği Erzurum Temsilciliği’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen organizasyonda 1.015 ünite kan bağışı toplandı. Beşir Derneği Erzurum Temsilciliği kampanyaya destek veren tüm duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.
HEDEF 100.000 ÜNİTE
Bu birliktelikle 2013 yılında tüm Türkiye’de gerçekleşen ve 36.000 ünite kan bağışı toplanan “Bir Damla Bin Umut” kan bağış kampanyasına 2014 yılında da devam edildiği ve Türkiye’de 250 noktada sürdürülen kampanyada hedeflenen kan bağışı miktarının 100 bin ünite olduğu kaydedildi.
KAN İHTİYACI İÇİN “WWW.KANKARDESİM.ORG”
Ülkemizde her yıl iki milyona yakın kan ihtiyacı olduğu bildirilen açıklamada, kan ihtiyacının genellikle acil durumlarda hasta yakınlarından karşılandığı ve 18-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde her sağlıklı insanın kan bağışında bulunabileceği kaydedildi. Beşir Derneği’nce, kan bağışının yaşam için hayati önem taşıması ve insan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı konusunda halkı bilinçlendirmek, ihtiyaca yönelik destek verebilmek için internet sitesi açtı. Yapılan açıklamada www.kankardesim.org sitesinden acil kan ihtiyacı olan herkesin yararlanabileceği ve kan bağışı ile ilgili tüm soruların cevaplarının bulunabileceği siteye vatandaşların üye olmaları istendi.