EKONOMİ Haber Girişi : 19 Mayıs 2011 12:20

Beşikdüzü Müftülük Personelinden Çanakkale Gezisi

Beşikdüzü Müftülük Personelinden Çanakkale Gezisi

Beşikdüzü ilçe Müftülüğü Personeli birim alanına binlerce merminin düştüğü, 253 binden fazla Türk gencinin vatanı uğruna topraklarını çiğnetmemek için canını hiçe sayarak seve seve verdiği, düşman kuvvetlerine savaşta bile insanlığın, Müslümanlığın ve Türk’ün yüksek ahlakının öğretildiği, daha sonraki yıllarda işgal edilecek olan Anadolu’daki işgale karşı duruşun ruhunun kazandırıldığı, Uhud’dan sonra İslam’ın ayakta kalabilmesi için verilmiş en önemli savaşın yapıldığı toprakları gezdi.

Geziye çeşitli köy, belde ve mahalle camiinde görevli 19 Din Görevlisi ve çocukları katılırken, Bursa’da; Uludağ,  Ulucami, Osman Gazi, Orhan Gazi, Emir Sultan, Yeşil Türbe, Veysel Karani gibi bazı önemli yerler gezildi.

Gelibolu yarımadasında Ecaabat ilçesindeki çeşitli şehitlikleri ve ziyaret yerlerini gezilirken,gezi esnasında din görevlilerinin oldukça duygulandıkları görüldü.

Geziye katılan görevlileri; gezide yardımlarını esirgemeyen, başta ilçe kaymakamı Alper Faruk GÜNGÖR ‘e, Belediye Başkanı Ramis UZUN ‘a, yol güzergâhımızda bizlerden yardımlarını esirgemeyen mülki ve idari amirlerle değerli işadamı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.dedi.