EKONOMİ Haber Girişi : 19 Nisan 2011 16:58

Beşikdüzü Müftülüğünden kutlu Doğum Etkinlikleri

Beşikdüzü Müftülüğünden kutlu Doğum Etkinlikleri

Kutlu Doğu Haftası nedeniyle Beşikdüzü Müftülüğü tarafından organize edilen “Kur’an’da Hazreti Pepygamber ve Merhamet” konulu konferans Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda gerçekleştirilidi.


Sunuculuğunu Refik Altuntaş’ın yaptığı konferansa Kaymakam Alper Faruk Güngör, Emniyet Müdürü İlker Kara, Beşikdüzü Müftüsü Ömer Tütüncü ve çevre ilçe müftüleri, İl Genel Meclisi üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, İl Genel Meclisi üyesi Ali Sezgin, davetliler ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Merkez Eski Camii İmam-Hatibi Hüseyin Erdin hoca tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasından sonra İlçe Müftülüğü Cami ve Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından bir demet ilahi sunuldu. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Kur’an’da Hazreti Peygamber ve Merhamet” konu olarak işlenmektedir. Bu amaçla bu konferansın düzenlendiğini belirterek desteği olan herkese teşekkür etti.  Ardından naat okuma ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Naat okumada birinci olan Anadolu Lisesi’nden Merve Turan, ikinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Nurten Sancak, üçüncü olan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Buket Yamak, şiir okuma yarışmasında birinci olan Beşikdüzü İlköğretim Okulu’ndan Merve Arslan, ikinci olan Sevda Nur Kara ve üçüncü olan Akkese  İlköğretim Okulu’ndan Emin Menteşe’ye ödülleri Kaymak Alper Faruk Güngör tarafından verildi. Her iki yarışmada birinci olan öğrenciler eserleri bir kez daha seslendirdiler. 

Programın bu bölümünde Rize İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Albayrak tarafından “Kur’an’da Hazreti Peygamber ve Merhamet” konulu konferans verildi. Video görüntüsüyle takviye edilen konferansta konuşan Albayrak, bu yılki “Kutlu Doğum Haftası” programlarının konusunun, “Hz. Peygamber ve Rahmet” olduğunu ifade ederek “Yağmur rahmetin başı, toprağın can suyudur; ağacın çiçeğin, börtü böceğin umududur. Hasretle beklenir; alınır, bağra basılır. Yağdığı yere yeni hayatı, sağlığı, esenliği taşımasıyla baş tacı edilir. Gözyaşı Rabbimiz’in sunduğu rahmetin insanoğlunda çağıldamasının alametidir. Merhametle akan gözyaşı kâinatın sureti olan insanda yağmur gibi diriltici ve çorak gönlü yeşerticidir. Merhamet kendimizi buluşumuzun resmidir. Sevgiden şefkat ortaya çıkar, şefkatten ise merhamet ortaya çıkar. Merhametin varlığını hem kendi dünyamızda hem de toplumumuzda sürdürebilmemiz için merhamet eğitimine ihtiyaç vardır. Merhamet eğitimi salt bir öğretim işi, bilgi ile yükleme ameliyesi değildir. Merhamet eğitimi, okulla dershane arasında şaşkına dönmüş zihinlerin test çözerek elde edeceği bir eğitim değildir. Merhamet eğitimi, kalbin basiretini açan, eşyaya ve kâinata kalp gözü ile bakmayı sağlayan bir eğitimdir. Merhamet eğitimi, kalpleri kin, öfke, intikam, şehvet ve ihtiras gibi hastalıklardan temizleyen bir eğitimdir. İnsanlık merhamet üzerine kuruludur, merhametini kaybeden insanlığını kaybeder” dedi.

Programın kapanış konuşmasını yapan Kaymakam Alper Faruk Güngör; "Peygamberimizin nurlu yolundan ayrılmadığımız sürece, o yolu takip ettiğimiz sürece mutlaka hakikate ve gerçeğe ve güzelliğe ulaşacağız" dedi