Haber Girişi : 23 Mayıs 2016 00:32

BEN HİÇBİR ŞEYİM

BEN HİÇBİR ŞEYİM
Ben hiçbir şeyim. Yetmez gibi kendimi bir şey de sanmıyorum. Çünkü ben benim! Ve ben her şeyim!
Ekmek ben, su ben! Yağmur ben, rüzgar ben!  El ben,  ayak ben.  Siyahta ben, beyazda. Korkaklıkta bana gelmiş cesarette.
Yalanlar söylerim, acizim çünkü. Çok daha büyük yalanları ise kendime söylerim, kandırırım kendimi, yok sayarım günahlarımı, büyütürüm büyütürüm en küçük sevaplarımı.
Gücümü sorgulamam, severim düzenin adamı gibi yaşamayı. Ben kazanmasam da olur, güçlerini gücüm saydıklarımın kazansın yeter bana. Elbet düşer de bana!
Oyunlar oynarım bazen, eğlendiğim. En çok da
"Kafamı kuma soktuğum zamanlar, deve kuşlarının anlatılan ama hiç görmediğim hikayelerini düşünüp, kahkahalarla güldüğüm oyundur" en sevdiğim!
Kalbim temizdir, kapalıdır gözlerim, kalp gözümle görürüm hayatı, bilirim dünyayı ve dönen tüm dolapları.
Tarafsızlığım ise dillere destan, bırakmışım zayıf benliğimi rüzgarın merhametli kollarına, estiği tarafa döner, kucağına oturduklarımın himmetinden medet beklerim.
Hele tuttuğum takım! Şampiyon oldu ya, borsa düşmüş, altın fırlamış bana ne! Kanaatkarım bir dilim ekmeğime.
Duygularım var, yufkadır yüreğim. İçim yanıyor, her gün duyduğum şehit haberlerine. Allah'tan diyorum, Allah'tan şu evlendirme programlarıyla devamını hep merak ettiğim diziler var. Kafam onlarla meşgul olunca, unutuyorum yürek acılarını.
Büyüdüm de artık, öğrendim hayatın acı gerçeklerini. Ayakta kalmak ve güçlü olmak için, usulü kaidesinde kıvırmayı, gerektiğinde bencilliğini birçok değerin önüne almasını da bilmeli insan.
Dedim ya, ben mütevazı bir insanım; ben hiçbir şeyim. Kendimi de bir saydığım yok aslında. Çünkü ben benim ve ben her şeyim!

Vardır üç beş arkadaşım. Konuşuruz memleket meselelerini, mangalda kül bırakmayız siyasette. Lanetler okuruz teröre de teröriste de.
Vatanımı da çok severim, gururla taşırım ay yıldızlı rozeti yakamda. Öz evladım ölmüş kadar üzülürüm şehitlerimize.
İyi bir babayım da hani, helaline haramına bakmadan kazanır getiririm evin rızkını. Aç bırakmam açıkta bırakmam evlatlarımı. Yemedim yedirdim. İçmedim içirdim.
Her şeyimden kırptım, yetmedi kredi çektim de yatırdım oğlanın bedelli parasını, göndermedim askere. Kaç baba yapar (yapabilir) bunu?
Bedelli askerlik için yatırdığım paralar kuruşuna kadar helal olsun vatanıma; bilirim ki o paralarla şehit olan canlarımızın tazminatları da ödeniyor. Dedim ya, bankadan kredi çekecek kadar seviyorum vatanımı!
Geldim altmışıma, her şey daha dün gibi. Ama önümde daha çok ama çok uzun yıllar var yaşayacağım.
Hayallerim büyük, ömrüm uzun! Ölüm uzak bana.
Elbet bilirim ölümün varlığını, daha dün gördüm ölen birini! Ürperdim dersem, yalan olur doğrusu! Sadece nedensiz bir ürperti ve üzüntü hissettim içimde, ama geçti işte!
Yarın büyük bir gün, alırsam şu ihaleyi, daha çok seveceğim vatanımı ve milletimi!
Ben her şeyim, öyleyse almalıyım o ihaleyi ve bir de? Bir de şu hayalimdeki evi!
Etiketler : ibrahim sami
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.