SİYASET Haber Girişi : 22 Ekim 2015 00:14

Belini kırdığımız terörü BİTİRMEKTE KARARLIYIZ

Belini kırdığımız terörü BİTİRMEKTE KARARLIYIZ
Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Recep Akdağ, düzenlediği basın toplantısında, bölücü terör örgütü PKK'nın baskılarına boyun eğilmeyeceklerini açıkladı.
Cem BAKIRCI'nın haberi

Beraberinde AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve partililerle birlikte Palandöken'de gazetecilerle bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, kimsenin terörden korkusun olmadığın ve güney ilçelerine rahatlıkla gittiklerini belirterek," Artık aileler ve gençler, PKK'nın baskılarına boyun eğmiyor. Kalubeladan başlayan ezeli kardeşliğimiz, bu topraklar üzerinde Allah'ın izniyle kuvvetlenerek devam edecek. Ama biz, belini kırdığımız terörü bitirmeye kararlıyız."
Akdağ, seçim güvenliğine ilişkin çalışmalara değinerek, "1 Kasım'da baskılar olmayacak, müsaade etmeyeceğiz. Siz sandıklarınıza sahip çıkacaksınız, nerede bir zorba varsa da haddini Türkiye 'deki hukuk devleti prensipleri bildirecek. Bu topraklarda sandığa giden vatandaşa, eşkiyalıkla (oyunu şuraya vereceksin, buraya vereceksin) denmesine müsaade etmemizi kimse beklemesin" 
 Bölücü örgütün 3 yıllık çatışmasızlıktan sonra tekrar eyleme başladılar ifade eden Akdağ,"Bunlar tekrar polisimizi, askerimizi, vatandaşımızı öldürmeye, şehit etmeye, masumların kanını dökmeye başladılar dersiniz. Sebebi çok açık; onları bir kukla gibi yönetenler o talimatı verdi de onun için. Suriye'de şartlar değişti, Türkiye'nin Ortadoğu'da kazandığı pozisyon, zenginleşmesi ve kuvvetlenmesi birilerinin işine gelmedi. Orada bir taşeron örgüt var. Bizim nazarımızda adı PKK olmuş, DAEŞ olmuş, DHKP-C olmuş hiç fark etmiyor ki, eline silah almış olan eşkıya bunlar. Milletten haraç alır, milletin canını yakar, milletin çocuğunun geleceğini karartır. Gün memlekete sahip olma günü. Gün memlekete sahip olma günü, biz bu memleketi hayırlı bir biçimde yönetmek ve sizlere hizmet etmek istiyoruz başka bir niyetimiz yok" şeklinde konuştu.
Konuşmasında Erzurum'un artık yatırım için cazip bir şehir haline geldiğini, duble yollar sayesinde ulaşımın kolaylaştığını anlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Erzurum'u çok rahat yaşanan, müreffeh bir şehir haline getirmek istiyoruz. Erzurum'u 'sağlık şehri 'haline getireceğiz. Bölgeyi ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtmak istiyoruz. Bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmayı hedefliyoruz. Gurbetteki Erzurumlu işadamlarını buluşturup güçlerini ve sermayelerini birleştirmeyi amaçlıyoruz. Avrupa Birliği'ne uyumlu bölgesel kalkınma stratejileri hazırlanıyor. Bölgesel kalkınmayı amaçladık. Yatarım Destek Ofisleriyle yatırımcının önündeki engelleri kaldırdık. Bilgi verip yol gösteriyoruz. Turizmde rekreasyon, termal turizm tesisi, kış turizm tesisine hibe şeklinde destek kredileri veriyoruz. Karadeniz'e 2 saatte ulaşılacak. Doğu Anadolu Karadeniz'e bağlanacak. Bu arada İran'da Karadeniz'e ulaşacak. Erzurum ticaretin kavşak noktasında yer alacak. İstanbul-Tiflis hızlı treni hattı da Erzurum üzerinde 2023 yılına kadar tamamlanacak. Ayrıca THY ile Tebriz-Erzurum hava hattını açmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Etiketler : akdağ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.