GÜNDEM Haber Girişi : 12 Eylül 2013 07:58

Belediye meclisi başkansız toplandı

Belediye meclisi başkansız toplandı

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kritik toplantısı dün yapıldı. Toplantıya sürpriz bir şekilde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler katılmadı. Oturumu Meclis Başkanvekili Ömer Faruk Yıldırım yönetirken, AK Parti’nin de karşı çıktığı 1/5000’lik nazım imar planının görüşülmesi Meclis üyeleri tarafından bir ay ertelendi. Bu süre zarfında da muhatap belediyelerden planla ilgili kapsamlı rapor hazırlanması istendi...

Erzurum’un şehirleşme anlamında geleceğini etkileyecek olan 1/5000’lik nazım imar planı ile ilgili kamuoyunun endişeleri sürüyor. AK Parti milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ile belediye başkanlarının da "yeni döneme bırakılsın" diyerek, görüşülmesine karşı çıktığı "nazım imar planı" Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un desteğine rağmen Meclis’te görüşülmesi ertelendi. 

Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ömer Faruk Yıldırım başkanlığında bugün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, yaklaşık 41 maddelik gündemi görüştü. Gündemin en önemli ve sonucu merakla beklenen maddesi ise Meclis’in 1. gündemiydi. 

Toplantıya sürpriz bir şekilde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in başkanlık etmemesi kafaları karıştırırken, meraklı bekleyiş oturumu yöneten Başkanvekili Ömer Faruk Yıldırım’ın "İlçe belediyelerinin rapor hazırlaması için bir sonraki ay görüşülmek üzere ertelenmesini oylarınıza sunuyorum" sözleriyle sona erdi. 

Üyelerin oylarıyla, tartışmalı maddenin görüşülmesi önümüzdeki aya ertelenirken, erteleme kararının arkasında yine AK Parti yönetiminin olduğu öğrenildi. 

Başkan Küçükler’in bu anlayışından rahatsız oldukları bilinen ve bu konuda Ramazan ayı içerisinde uyarılarını yapan AK Parti kurmaylarının, dün de AK Parti’nin belediye meclis üyelerini toplayarak, grup kararı aldıkları öğrenildi. 

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Hem AK Parti yönetimi hem de Ali Korkut hariç tüm belediye başkanları 1/5000’lik nazım imar planının çok fazla yanlışlığı bünyesinde barındırdığı kanaatinde olduğu için olumsuz bir rapor hazırlayacakları açık bir şekilde ortada.. Bu durumda nazım imar planının önümüzdeki ay yapılacak toplantıda eksikliklerin düzenlenmesi adı altında, imar planını hazırlayan şirkete iade edilebileceği ve böylelikle bu konudaki kararı seçimlerde göreve gelecek yeni yönetimin vermesinin sağlanacağı belirtiliyor. 

Orkun ÇİZMELİ

Palandöken