GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ocak 2018 16:31

BEAH’ta unutulan eşyalar ve kimlikler sahiplerini bekliyor

BEAH’ta unutulan eşyalar ve kimlikler sahiplerini bekliyor
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde unutulan bine yakın kimlik ve eşya sahiplerini bekliyor.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde unutulan bine yakın kimlik ve eşya sahiplerini bekliyor. 
Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine (BEAH) gelen vatandaşların unuttuğu, aralarında nüfus cüzdanı, zinet eşyası, araba anahtarı, çanta, cüzdan, para ve kol saati gibi eşyalar, sahiplerini teslim edilmeyi bekliyor. BEAH personeli ve vatandaşlar tarafından bulunan eşyalar, hastanenin kayıp eşya bölümünde muhafaza ediliyor.
Eşyaların içinde yeni çıkan çipli kimlik kartları ve bin civarında nüfus cüzdanın olması ise dikkati çekiyor. Yetkililer, hastanede unutulan ya da kaybedilen eşyaları hastanenin kayıp eşya bölümünde muhafaza ederek sahiplerine teslim etmeyi bekliyor.
BEAH güvenlik biriminden sorumlu memur Ahmet Erdem, hastanede unutulan eşyalar içinde tek taş yüzük, cep telefonu, yeni çıkan ehliyet ve kimlik kartları ile çeşitli eşyaların bulunduğunu söyledi.
Erdem, kayıp eşya bölümünde yaklaşık bine yakın nüfus cüzdanı olduğunu belirterek, "Genelde vatandaşlarımız hasta kayıtları esnasında kimliklerini unutuyor, ya da koltukların üzerinde eşyalarını bırakabiliyor. Bulunan eşyaları arkadaşlarımız tutanakla bizlere teslim ediyor. Kayıp eşya bölümümüze hergün yeni bulunan kimlik ve eşyalar getirildiği gibi eşyasını kaybedenlerden de başvuranlar oluyor. Kimliğini kaybeden müracaatçının kendisi başvuruyor ise yüz simasından fotoğrafına bakarak tespit edip kimliği öyle veriyoruz. Eşyalarda ise gerekli sorguyu yaptıktan sonra tutanak karşılığında kimlik bilgilerini aldıktan sonra teslim ediyoruz” dedi.
Hastanede en fazla unutulanların nüfus cüzdanı ve çanta gibi eşyalar olduğunu dile getiren Erdem, muhafaza edilen nüfus cüzdanlarının 1 yılı aşkın süre sonrası ilgili nüfus müdürlüklerine, ehliyet belgelerini trafik şube müdürlüğüne bankamatik kartlarını da üst yazıyla ilgili bankalara teslim ettiklerini kaydetti.
Erdem, söz konusu eşyaların hastanenin kayıp eşya bölümünde muhafaza edildiğini ifade ederek, buluntu eşyaların sahiplerini beklediğini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.