EKONOMİ Haber Girişi : 07 Temmuz 2011 13:40

Bayburt Müftüsü Aksoy Görevine Başladı

Bayburt Müftüsü Aksoy Görevine Başladı

Rize Pazar Müftüsü iken Bayburt’a atanan Kemalettin Aksoy, yeni görev yerinde mesaisine başladı.

Müftü Aksoy’un şehir dışından ilk ziyaretçileri ise Trabzon Maçka Müftüsü Hasan Değirmenci başkanlığındaki bir heyet oldu. Heyete, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Tiryakin ile yerel basın temsilcileri de eşlik etti. Konuşmasında, üç aylarda olunduğunu ifade eden Aksoy, "Üç ayların feyzinde, Berat Kandili’nin gölgesinde bulunduğumuz bu mübarek zaman dilimi iyi değerlendirilmeli. Üç ayların içinde bulunmamız, Ramazan ayının da yaklaşması nedeniyle Bayburt halkını dini konularda bilgilendirmek adına müftülük olarak medya aracılığı ile çalışma içerisinde bulunmak istiyorum. " dedi.

Müftü Aksoy, 27 Haziran itibariyle yaz Kur’an kurslarının başladığını da belirterek, "Çocuklarımızı Kur’an kurslarına yönlendirmenin tam zamanı. Evlatlarımızın temel dini bilgileri ve Kur’an öğrenimi için kaçırılmaması gerek bir fırsat. " diye konuştu.

Almanya’nın Düsseldörf ve Duisburg kentlerinde 6 yıl din görevlisi olarak çalışan Aksoy, burada yetiştirmiş olduğu hafız öğrencilerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından takdirname ile ödüllendirilmişti