SPOR Haber Girişi : 10 Temmuz 2017 14:55

Başpehlivan Yaşarlı altın kemerin sahibi oldu

Başpehlivan Yaşarlı altın kemerin sahibi oldu
Başpehlivan Yaşarlı altın kemerin sahibi olduBüyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde Başpehlivanlığı Erzurumlu milli sporcu FatihYaşarlı kazandı.
Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca, Yüksek Yargı Mensupları, Cumhurbaşkanlığı Danışmanlarından Veysi Gedikli, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve diğer protokol üyelerinin izlediği karakucak güreşleri nefesleri kesen mücadelelere sahne oldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, dev organizasyonla ilgili gazetecilere yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: "Güreş insanlık tarihinin başlangıcından beri yapılmakta olan dünyanın en eski sporlarından birisidir. Bize miras kalan şanlı tarihimiz kadar onurlu ve asil bir geleneği temsil eden güreşin yaygınlaşması için 3 yılda önemli mesafeler kat ettik. Hatırlanacağı üzere Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübü'nün milli güreşçisi Murat Ertürk, Avrupa şampiyonu oldu. Güreşte marka bir kent olmak için yeni yetenekleri ata sporumuza kazandırmaya devam ediyoruz.Her sene geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl da dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri ile yine Türkiye ve Avrupa'nın en seçkin güreşçilerini Erzurum'da işte bu er meydanında ağırladık. 5 ülkeden toplam 800 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 4. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde dereceye giren sporcularımızı altınla ödüllendirdik. Bizler, güreşin menbağı olan bu kentte, yiğitlikleriyle adını spor tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdıran Koca Yusuf, Adalı Halil, Kurtdereli Mehmet, Yaşar Doğu, Reşit Karabacak, Hamza Yerlikaya, Taha Akgül ve Murat Ertürk gibi nice sporcular yetiştireceğiz."

İŞTE ALTIN KEMER'İN ŞAMPİYONLARI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, er meydanında sergilenen güreşleri protokol üyeleri ile birlikte izledi. Başkan Sekmen daha sonra karakucak güreşlerinde Kenan Gör'üyenerek ikinci kez şampiyon olan milli sporcu Fatih Yaşarlı'ya altın kemeri, altın ödüllerini ve madalyasını taktı.
Etiketler : güreş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.