Başkan Sekmen: Kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor

Palandöken’e konuşan Başkan Sekmen, “Erzurum’da deprem karşısında risk arzeden ne kadar çürük ve atıl yapı varsa tamamı temizlenecek, şu anda yapıldığı gibi yerlerine hem dayanıklı hem de estetik yapılar inşa edeceğiz” dedi.

Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biri olan Düzce depreminin 23. yıldönümü nedeniyle, tüm dikkatler deprem gerçeğine odaklanmışken, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bir kez daha Erzurum’daki kentsel dönüşüm hakkında konuştu.

“Erzurum halkına kıymetli hemşerilerimize sözümüz var. Erzurum’u dört bir yanıyla mamur hale getireceğiz. Şehir merkezini yerel mimariye ve tarihe sadık kalarak yeni baştan inşa edip herkesin gıptayla bakacağı bir merkez kılacağız” diyen Başkan Sekmen, kentsel dönüşüme hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Başkan, çekirdek şehirde kentsel dönüşümün neredeyse yüzde yetmişinin tamamlandığını belirterek, özellikle tarihi yapıların etrafının açılması, Erzurum’a adeta nefes aldırdığını ve şehrin tarihi kimliğinin büsbütün gün yüzüne çıktığını kaydetti.

İkinci derecede deprem kuşağı üzerinde olan Erzurum, facia gelmeden tedbir almayı adeta ilke haline getirdi. Kale, Üç Kümbetler, Gürcükapı, Mumcu, Hasanibasri, Şehitler, Gaziler ve Hacıcuma gibi örnek projelerle ülke çapında adından söz ettiren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Sekmen’in olağanüstü çabasıyla, yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Eski dadas 04 Mart 2023 23:13

    Kentsel,donusumun yüzde yetmisi tamamlanmış karakose mahallesi,bakırcı mahallesi ,dilaver otelinin arkası, yıkık harabe, moloz yığını sakinler korkuyor,burayı gören yokmu,

  • halis demir 20 Kasım 2022 22:17

    azıcık asfalt atın yollar köy yolu oldu.

  • Dadas 14 Kasım 2022 12:36

    Yenisehir varmi basknm acaba