EKONOMİ Haber Girişi : 02 Ağustos 2023 18:32

Başkan Sekmen'den çok sert Aşkale Çimento açıklaması: YARGILANACAKLAR!

Başkan Sekmen'den çok sert Aşkale Çimento açıklaması: YARGILANACAKLAR!
​​​​​​​Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, dün katıldığı bir TV programında Aşkale Çimento ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, dün katıldığı bir TV programında Aşkale Çimento ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Aşkale Çimento'nun yönetiminin üstlenen Lütfü Yücelik ve şirket CEO'su Fatih Yücelik'e sert sözlerle yüklenen Yücelik, "SANÇİM Çimento'yu 2014'ün sonlarında ÇİMSA 220 milyon dolara satın alıyor ama Rekabet Kurulu buna izin vermiyor. Kısa bir süre sonra Aşkale Çimento 295 milyon dolara burayı alıyor. Aradaki fark 75 milyon dolar! Sonrasında banka borcuna karşılık aynı yer 140 milyon dolara satılıyor. Allah aşkına bunun hesabını vermeyecekler mi?" dedi.

Lütfü Yücelik ve aile fertlerinin adının baş harflerinden oluşan LAFEN adında bir şirketin Aşkale Çimento'ya işler yaptığını iddia eden Başkan Sekmen, genel kurul süreci devam ederken bu şirkete bazı ödemeler yapıldığı duyuruları aldıklarını belirterek, "Buradan uyarıyorum, sakın bu yollara tevessül etmeyin, bedeli çok ağır olur" diye konuştu.

Lütfü Yücelik başta olmak üçere şirket CEO'su ve yönetim kurulu üyelerinin, şirket zarar ederken, hissedarlara şirket sermayesiden kar payı dağıttıkları için Ticaret Bakanlığı'nın müfettişlerince suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatan Başkan Sekmen, "Açık açık suç işliyorlar" iddiasında bulundu.

Yücelik ve yönetim kurulu üyelerinin mutlak suretle yargılanacaklarını iddia eden Başkan Sekmen, "Yönetim kurulu üyelerine söyledim, buradan tekrarlıyorum, bu işten kendinizi kurtarın" dedi.

Lütfü Yücelik'in yönetim kurulu başkanı, oğlu Fatih Yücelik'in şirket CEO'su, damadının denetlemede görev yaptığını, Yücelik'in bir diğer oğlunun da şirkete işler yaptığını öne süren Başkan Sekmen, "Burası aile şirketi mi? Nedir bu? Bu şirketi neden borsaya açmıyorsunuz? Çünkü borsaya girerse bağımsız denetçiler tarafından denetlenecek, yaptığınız herşey ortaya çıkacak, dilediğiniz yere dilediğiniz paraları aktaramayacaksınız diye borsaya girmiyorsunuz" diye konuştu.

Şirketin ilk genel kurulunda hissedarlara dağıtılan kitapçıkta 1 hisse değerinin 2.500 TL olduğunun yazıldığını ancak şimdilerde 1 hisse için Lütfü Yücelik'in bin - 1.500 dolara kadar çıktığını öne süren Başkan Sekmen, "Ne oldu da 2 ay içerisinde hisse değeri birden bu rakamlara çıktı. Çünkü genel kurul için çoğunluğu ele geçirip, devam etmek istiyorlar. Ne yaparsanız yapın boşuna. Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 18 hissemizin sonuna kadar savunucusu olacağız. Yönetimde kalsanız bile tüm hesaplarınız didik didik edilecek. Devletin müfettişleri gelip herşeyi denetleyecek. Bunu bilin. Ve çok net söylüyorum, bu işin sonu sizler için çok kötü bitecek" dedi.

Kaynak: ERKHABER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kerim tekin 10 Ağustos 2023 11:23

    belediye orada 8 senedir ortaktı şimdi mi akıllarına geldi bence rant bölümünde anlaşamadılar. sekmen rantın kokusunu aldı arkasına devleti katıp aşkaleyi ele geçirmeye çalışıyor ama hatalı devlet mafya değildir. devlet mafyacı erol evcil veya çakıcı değidir ki bir kuruma çökmeye alet olsun. Sekmen devlet adamına yakışamayn şeyler yapmaktadır. Yücelik çok çok haksızlık yapmıştır ama piliği pislik temizleyemez. pisliği su temizler. İksininede devletin tokatı gelmelidir.

  • A.KILIÇ 05 Ağustos 2023 15:56

    Erzurumda inşaatlarda diger illerden gelen çimentolar kullanılıyor çalışanlara sordugunda ise yönetim Ankarada Erzurumda olan bitenden kimsenin haberi yok kısacası iyi yönetilmedigini ifade ediyorlar. Erzurumluya ve çalışanlara yanlış yapmayın bu memleketin parasıyla bugünlere geldiniz.

  • Turhan met sancım Bilecik cimentodan haksız yere ç 04 Ağustos 2023 19:35

    CİKARTİLAN ONCA GÜNAHSIZ İSCİNİN HESABINI ODEYEMEDİGİNİZ TAKDİRDE ZATEN YUZLERİNİZ GULMİCEK ALMA MAZLUMUN AHINI CİKAR AHESTE AHESTE #LUTFU YUCELİK#FATİH YÜCELİK #

  • Levent Sütçü 03 Ağustos 2023 11:46

    bu durum kaç senedir cereyan ediyor iken yuzde 18 hissesiyle bugüne kadar seyirci kalan , hatta belediyenin ihtiyacı olan çimentoyu bingöl den getirten başkan bugüne kadar neden harekete geçmedi.bu durum yıllar öncesinden gelen sıkıntı olduğuda ortadaydı.kadim memleketimin sermayesi diğer illere yatırım ve istihdam oldu. sayın sekmen siyaseten bile sesini çıkarmadı.bir erzurum bu erçimsanın yönetiminin uygulamalarından dolayı çalkalanıyor iken ne siyasiler nede skt lar kılını bile kıpırtatmadı. % 18 hissesiyle yönetime girmeyi bile başaramamış şirketi belkide bu duruma bile sokulmadan kurtarabilecekken belediyenin sayın başkanı şimdi kalkmış adalet savunucusu olmuş. hoş yönetim kurulu başkanı sayın sekmen olsaydı ne değişecekti yani. bu seferde şirketin ceo su şimdi belediyede daire başkanı yeğeni ibrahim sekmen olurdu vesselam. "BU KADİM İLİMİZİN KADERİ BUDUR"

  • halisdemir 02 Ağustos 2023 18:47

    sekmen bey haklı burada erçimsan yüceliklerin aile şirketi olmuş. devlet şimdiye kadar uykudamu-ıydı. vatandaşın eski aracından 2 mtv alacağınıza bunların soygununa engel olun.