Haber Girişi : 06 Şubat 2018 15:56

Başkan Sekmen davetinde ısrarlı

Başkan Sekmen  davetinde ısrarlı
Yerli otomobil nerede üretilecek sorusu hâlâ cevap bulamamışken, Erzurum'un rakipleri de günden güne artıyor
"Bölgenin kalkınması ve artan göçün durdurulması için yerli otomobil üretiminin Erzurum merkezli olması uzun vadede, ülkeye çok büyük katkı sağlayacaktır"

Erzurum bu dev proje için doğru adres olur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "...bir babayiğit arıyorum" sözünün ardından, harekete geçen bir konsorsiyum, Türkiye'nin ilk yerli otomobilini yapmak için kolları sıvadı. Ancak yerli otomobilin hangi şehirde üretileceği konusunda hükümet hâlâ bir karara varamadı.
Proje açıklanır açıklanmaz Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ülke genelinde yankı bulan bir çıkış yapmış ve "...yerli otomobil Erzurum'da üretilsin. Bunun için Erzurum'da araziden altyapıya kadar her türlü imkân fazlasıyla mevcut" demişti. Başkan Sekmen'in bu davetinden sonra, Kocaeli, Konya, Eskişehir, Ankara, Osmaniye ve son olarak da Bursa'dan aynı davet yapıldı.

Bölgenin kaderi de çehresi de değişir

Başkan Sekmen, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nın yanı sıra, yerli otomobili üretecek olan beş şirketten oluşan yapıya davetini tekrarladı. Başkan Mehmet Sekmen, anılan illerin tamamı sanayi ve kalkınmışlık açısından gelişimini tamamlamış iller olduğunu hatırlatarak, "Erzurum, Doğu'nun en önemli bir merkezi olarak henüz gelişme yolunda bir şehirdir. Bölgede göçü durdurmak, bölgenin zenginliğini artırmak ve bölgenin kalkınmasını tamamlamak için, yerli otomobilin üretileceği şehrin Erzurum olması uzun vadede yapılmış doğru bir tercih olacaktır" dedi.

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.