ERZURUM Haber Girişi : 04 Ocak 2017 10:25

Başkan Sekmen 2016 yılını değerlendirdi

Başkan Sekmen 2016 yılını değerlendirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında yaptığı yatırım ve projeleri anlattı.
Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılında yaptıkları hizmetleri tek tek anlatan Başkan Sekmen, özellikle alt ve üstyapıdaki çalışmalarda harcadıkları mesainin karşılığını aldıklarını ve her an vatandaşların yanında olduklarını belirterek, kış turizmine önem verdiklerini söyledi. Palandöken Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılan yatırımlarına değinen Başkan Sekmen,  "Büyükşehir Belediyesi, Özelleştirme İdaresi'nden devraldığı Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerini 60 günde 60 büyük projeyle yeni sezona hazırladı. Özelleştirme İdaresi'nden devraldıktan sonra 2 ay gibi kısa bir sürede alt ve üst yapı da önemli çalışmalar yaptık. 500 araçlık açık otopark, halka açık kafeteryalar ve küre restoran, pistlerde ve meydanlarda WC, tarihi mimaride mescitlerin inşa edildiği Palandöken'de sıcak ve soğuk içecek istasyonları kuruldu; ayrıca Ejder ve vadi pistlerine yeni teleferik kurulacak" dedi.  
 Büyükşehir'in Beyaz Masa Birimi'nin yaptığı çalışmaları da söyleyen Başkan Sekmen  "Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na bağlı Beyaz Masa Birimi'nde 2016'da 220 bin 660 kişi ile birebir görüşüldü. Bir yılda Büyükşehir Belediyesi'ne gelen 12 bin 352 dilekçe hakkında işlem yapıldı,"dedi. 
 Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, il ve ilçe merkezlerinde bir yılda 407 bin 650 ton asfalt serimi yapıldığını ifade etti. Sekmen, şöyle dedi: "Kent merkezi ve ilçelerde toplam 136 bin 113 ton plent miks temel (PMT) serimi ve 271 bin 537 ton asfalt kaplama, 69 bin 443 metrekare parke taşı, 199 bin 715 metrekare kilitli parke taşı, 12 bin 54 metre kare andezit kaplama, 62 bin 831 metre bordür, 15 bin 929 metre beton yol korkuluğu, 5 bin 297 metre atık su hattı, 17 bin 230 metre yağmursuyu hattı, 13 bin 19 metre içme suyu hattı, 264 metre menfez yapımı ve 4 bin 948 metre istinat duvarı yapımı gerçekleştirildi
 Büyükşehir Belediyesi'nin iletişimde de zirvede olduğunu vurgulayan Sekmen,  "Erzurum Büyükşehir Belediyesi il genelinde oluşturduğu iletişim ağıyla bölgesinde lider oldu. Vatandaşların dert, istek ve problemlerini çözmek ve iletişimde yüksek memnuniyeti sağlamak adına kurulan Çağrı Merkezi, vatandaşların sorunlarına anında çözüm üretiyor. 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdüren Çağrı Merkezi, 2016 yılı içerisinde yine rekor kırdı," diye belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte yürütülen çevre faaliyetlerini de şöyle özetledi: "Hava kirliliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında 111 kazan dairesi, 17 sobalı ev olmak üzere 128 baca denetimi yapıldı. Ayrıca 169 bilgilendirme amaçlı broşür dağıtımı yapıldı. Hava kalitesi değerlendirme raporu çalışmaları İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortak bir çalışma başlattık. Gürültü kirliliği ile mücadele çalışmaları kapsamında gürültü haritaları tamamlandı, Eylem Planı da hazırlanıyor. Ambalaj atığı ayrıştırma tesisinin yapımına devam ediliyor. Vahşi depolama alanının rehabilitasyon işi devam ediyor. Yapılan 531 denetlemede 598 çevresel kirliliğe müdahale edildi."
Büyükşehir'in hayatın her anına vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Sekmen, "Türkiye'de mezarlık hizmetleri kapsamında tabiri yerindeyse en örnek vilayetiz. Bakınız her mevta için bir fidan diktiğimiz hatıra ormanımızda sona ulaşıldı. 2000 ağaç dikimi tamamlanan alan içerisinde 15 Temmuz Şehitleri için de ağaç dikildi," dedi.
Başkan Sekmen, kentsel dönüşümde hayata geçirilen Erzurum modelinin Türkiye'de bir marka ve örnek teşkil ettiğini ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum ili sınırlarında 22 bölgede yaklaşık 7 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması devam etmektedir. "
 Sosyal ve kültürel faaliyetleri de anlatan Başkan Sekmen,  "2016'da birçok sosyal ve kültürel faaliyetlere imza attık. Konser, müzik ve tiyatro gösterileri ve anma programlarıyla halkımıza sosyal ve kültürel programlar hazırladık. Yazarlık Akademisi ile kentte genç yazarların keşfedilmesini sağladık," dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ulaşım hizmetlerinde gerçekleştirilen çalışmaları şöyle özetledi: "Bir yılda toplam 1020 araca ticari araç plakası verildi. 23 araca güzergah izin belgesi, 212 araca ticari araç tahsis belgesi ve 25 araca da geçiş yolu izin belgesi verildi. Erzurum Merkezde 30 tonluk çift kompenantlı yol çizgi çalışması yapıldı."
Başkan Sekmen, Erzurum'un sporun ve uluslararası organizasyonlarda profesyonel bir kent olduğunu ifade etti. Sekmen, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "2016'da 53 ulusal ve 18 uluslararası spor organizasyonuna imza atıldı. Her yıl düzenlenerek gelenekselleşen Güreş, Atletizm, Karate, Tenis, Basketbol ve diğer branşlardaki organizasyonlarla Erzurum'da sporun her dalında faaliyetlerini sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyemiz, yaz ve kış spor okulları, amatör spor kulüplerine yardımlar, spor bilimleri fakültesi, askeri lise ve spor liselerine hazırlık kursları, köylerden öğrencileri getirdiğimiz kayak ve buz pateni yaptırdığımız projelerimiz de dahil olmak üzere birçok özel projeyle spor kenti olma hedefine adım adım yaklaşmaktadır. 4.000 seyirci kapasiteli Güreş Arena, 6 adet Açık ve 3 adet Kapalı Tenis Kortları, 2 adet Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve 2 adet Spor Salonu'nun yapımı devam ediyor.
Yerli ve Yabancı futbol takımlarının yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Pro Lisans UEFA A Lisans Kursu ile UEFA B Lisans Kursu, ayrıca kız ve erkek Futbol Köyleri Projesi'ne de ev sahipliği yapan tesisler, Palandöken Dağı'nın eteklerinde, 1800 rakımda misafirlerine hizmet veriyor. Özellikle Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında serin havasıyla, sis, yağış engeli olmadan, takımların konforlu bir şekilde kamp yapmasına olanak sağlayan Yüksek İrtifa Spor Kompleksi'nin havaalanına mesafesi 15 dakika, Palandöken Dağı'ndaki otellere 2 dakika mesafede yer alması, şehir merkezinde 5 dakikalık mesafede yer alıyor.
Kış turizmi açısından benzersiz kayak tesisleriyle adından söz ettiren Erzurum, yaz turizmi ve kamp merkezi etkinlikleri için ülkemizin en önemli lokasyonu olarak dikkat çekmektedir." Başkan Sekmen, toplantı sonrası gazetecilerle birlikte Palandöken Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi'ni gezerek yatırımları habercilere anlattı.

Etiketler : sekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.