GÜNCEL Haber Girişi : 27 Haziran 2010 12:02

Bardakoğlu ;Kur'anı Kerim kurtuluş halkasıdır

Bardakoğlu ;Kur'anı Kerim kurtuluş halkasıdır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kur'an-ı Kerim'in, İslam medeniyetinin adeta temelini oluşturduğunu belirterek, "Kur'an-ı Kerim, kainatın sahibinin bize uzattığı bir kurtuluş halkasıdır" dedi.

Dini ilimler ve kültür dergisi "Yeni Ümit" tarafından düzenlenen "Kur'an ve Bilimsel Hakikatler" konulu uluslararası sempozyum, Fırat Kültür Merkezi'nde başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan Prof. Dr. Bardakoğlu, insanlığın, 1400 yıldır Kur'an-ı Kerim'le şeref bulduğunu, yolunu gördüğünü, izzet ve itibar kazandığını belirtti.

Kur'an-ı Kerim'in, Allah'ı ve kainatı tanıttığını ifade eden Bardakoğlu, "Kur'an-ı Kerim medeniyet kurdu. İslam medeniyetinin adeta temelini oluşturdu. İslam, birkaç asır içinde dünyaya ilim, irfan ve hikmet saçan bir büyük medeniyet oldu" diye konuştu.

"KUR'AN'LA TARİHİMİZİ, GEÇMİŞİMİZİ BULDUK"

Kur'an-ı Kerim'in, insanları, tarihi ve geçmişiyle bütünleştirdiğini vurgulayan Bardakoğlu, şunları söyledi:

"Kur'an ile fark ettik ki biz tesadüfen yaratılmış, rastgele yaratılmış değiliz. Biz büyük bir gayenin, büyük bir hedefin vasıtası olarak yaratılmışız. Bunun için Kur'an ile tarihimizi, geçmişimizi bulduk. Adem'in çocukları olduğumuzu ve Allah'ın bizi bir önemli gaye için yarattığını, bizi mükerrem kıldığını fark ettik. Bütün bu hayatımızın ilahi huzura doğru akıp gittiğini ve yaşadığımız hayatın bir imtihan hayatı olduğunu, ruhumuzun benliğine kadar içimize sindirdik. Kur'an-ı Kerim, kainatın sahibinin bize uzattığı bir kurtuluş halkasıdır. Rabbımız bu dünyaya bizi akıl ve basiretle gönderdi. Önümüze; düşünelim, kendimizi, Rabbımızı bulalım diye bir kainat kitabını açtı ve resulları gönderdi. Birinci resul akıl ise ikinci resul peygamberlerdir."

Peygamberlerin, aklın takviyesi olarak geldiğini ve insanlara ilahi kelamları getirdiğini ifade eden Bardakoğlu, Hazreti Muhammed'in son peygamber, Kur'an-ı Kerim'in de son ilahi vahi olduğunu söyledi. (aa