EKONOMİ Haber Girişi : 06 Ocak 2011 08:55

Bandırma'da Polise Manevi Destek

Bandırma'da Polise Manevi Destek

Bandırma Müftüsü Cahit ÇETİN’in daveti üzerine İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir ÇILMAN, “Toplum Destekli Polislik Uygulaması” kapsamında görevli polis memurları ile birlikte 20 Aralık 2010 Pazartesi günü İlçe Müftülüğünü ziyaret etti.

Din Görevlileri aylık toplantısına iştirak ederek “Toplum Destekli Polislik Uygulaması” hakkında Din görevlilerine bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü ÇILMAN, Polisin kendi başına çözdüğü olayların %10 civarında olduğunu söyleyerek halkın Polise desteğinin önemini vurguladı.

İlçe Emniyet Müdürü, Bandırma’da asayişin benzer ilçelere kıyasla iyi olduğunu ancak halkın ve Din görevlilerinin desteğiyle daha iyi bir seviyeye gelebileceğini ifade etti. İlçe genelinde 155 İhbar hattına gelen ihbar sayısının çok az olduğuna ve Polisin suçları önlemede daha başarılı olabilmesi için halkın -özellikle Din Görevlilerinin- desteğine daha fazla ihtiyaç olduğuna dikkat çeken ÇILMAN, “Toplum Destekli Polislik Uygulaması” hakkında özetle şu bilgileri verdi. Bu uygulama ile toplumun sorunlarına toplum ile birlikte çözüm aranma hedeflenmektedir. Uygulama ile Polis halkla beraber hareket edecek, bu şekilde suç ihbarlarının sayısı artacak, güvenlik paylaşımıyla suç oranları azalacaktır. Proje kapsamında halkın toplu bulunduğu mekânlarda bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri yapılmakta olup halka, Polisin kendilerine bir telefon kadar yakın olduğu hissi verilerek, kurulacak çift yönlü iletişimle Polis-Halk bütünleşmesi sağlanacaktır.
 
Toplantının devamında Din görevlilerinin alacakları tedbirlerle Camilerde meydana gelen hırsızlık olaylarını en aza indirebilecekleri, Polisle iletişim kurarak suçluların kolayca yakalanmasına katkıda bulunabilecekleri vurgulandı. Ayrıca “Toplum Destekli Polislik Uygulaması”nın başarıya ulaşmasında Din görevlilerine görevler düştüğü, suç teşkil edebilecek durum ve duyumların Polisle paylaşılmasının gerekliliği dile getirildi. Toplantı sonunda İlçe Müftüsü Cahit ÇETİN İlçe Emniyet Müdürü ve görevli polis memurlarına ziyaretlerinden ve verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür etti. Toplantıda söz alan Din görevlileri de bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Emniyet güçlerine Allah’tan kolaylıklar temennisinde bulundular.