EKONOMİ Haber Girişi : 14 Şubat 2011 10:46

Bandırma Müftüsü Cahit ÇETİN'in Kandil mesajı

Bandırma Müftüsü Cahit  ÇETİN'in  Kandil mesajı

14 Şubat 2011 Pazartesi gecesi Mevlit Kandilidir. Mevlit Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hicri takvime göre doğum yıldönümüdür. Millet olarak Sevgili Peygamberimize duyduğumuz engin sevgi nedeniyle onun doğduğu geceyi kutluyoruz. Bu kutlamalarda hem onun aziz hatırasını yâd ediyoruz, hem Hz. Peygamber (s.a.v.)’in insanlığa mesajlarını dile getiriyoruz, hem de bütün geçmişlerimizi rahmetle anıyoruz.

İnanıyoruz ki, Hz. Peygamber (s.a.v.)’in doğumu insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. Çünkü Kutsal kitabımız Kur’an onu, bütün insanlığa bir rehber, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandil olarak takdim ediyor. Yüce Allah onu son peygamber olarak seçti ve bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdi. Rahmet, bu dünyada barış ve esenlik, ahirette Cennet demektir ve bu rahmetin tecellileri ona inanan ve onu seven herkesi kuşatacaktır. Bu güzelliklere kavuşabilmek için bizler onu sevmeyi ve onun yolundan gitmeyi her şeyden daha önemli kabul ederiz. Onun çağrısını günümüze taşımak, tavsiyelerini yaşamak isteriz. Biliyoruz ki onun tavsiyeleri her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Dürüstlük, ahde vefa, emanete riayet, üstlenilen görevi eksiksiz yerine getirme gayreti, insan haklarına riayet, her zaman ve her koşulda hakkı üstün tutma, yetim ve kimsesizleri himaye, bütün varlıklara şefkat nazarıyla bakma (vb) onun tavsiyelerinden. Bu tavsiyeler insanı yücelten, evrensel nitelikli değerlerdir. O, bu değerleri sadece tavsiye etmekle yetinmedi, hayatında şahsen uygulayarak neticelerini de gösterdi.

Hz. Peygamber (s.a.v.) âlemlere rahmettir, insanların ilahi rahmete erişmesine vesile olan kutlu bir elçidir. Ümmetine olan şefkat ve merhametinden dolayı, kendisine tabi olanların dünyada ve ahirette sıkıntı çekmesine onun gönlü asla razı olmazdı. Bizler onun bu engin sevgi, şefkat ve merhametine layık olabilmek için onun yüzyılları aşarak gelen kardeşlik çağrılarına kulak vermeliyiz. Ortak değerlerimize sahip çıkarak barış içerisinde yaşama hassasiyetimizi artırarak sürdürmeliyiz. Bu değerlerin toplumumuzun birlik ve beraberliğinin mayası olduğunu unutmamalıyız. Amacımız onun öğrettiği yüce değerleri yaşatarak Rahmet Peygamberinin “Rahmet Ümmeti olmaktır. Bu şekilde hareket ederek, onun “Kişi sevdiği ile beraberdir” sözünün muhteşem manasına uygun olarak Cennet’te onunla birlikte olacağımıza yürekten inanıyoruz.

Bütün Bandırmalı hemşerilerimizin Mevlit kandilini kutluyor ve Yüce Yaratanımızdan, böylesine önemli günlerimizi onun bize sunduğu değerleri daha fazla yaşatabilmemize, birbirimizi daha çok sevmemize, toplumsal barış ve huzurumuzun devamına vesile kılmasını niyaz ediyorum.