EKONOMİ Haber Girişi : 29 Ağustos 2011 13:42

Bandırma Müftülüğü Ramazan Bayramı Mesajı

Bandırma Müftülüğü Ramazan Bayramı Mesajı

Milli ve dini bayramlarımız, toplumsal hayatımızda çok önemli yeri olan sevinç ve kaynaşma günleridir. Bayramlarda ziyaretler ve tebrikleşmeler vasıtasıyla sosyal iletişim artar, dayanışma ruhu kuvvetlenir. Bayramlar hayata neşe katar. Hayatın bitmek tükenmek bilmeyen sıkıntıları içinde bunalan, yorgun düşen ruhları dinçleştirir, gönül dünyalarını aydınlatır.

Ramazan’ı ibadetle geçirmiş olmanın mutluluğunu hemen peşinden bayram yaparak kutluyoruz. Ramazan’da kazandığımız manevi güzellikleri bayram sevinciyle pekiştiriyoruz. Bayramın coşkusunu her tarafa yaygınlaştırarak birlik ve kardeşlik içinde yaşama sevincimizi artırıyoruz. Bayram sabahı erkenden kalkarak bayramın canlılığını, diğer günlerden farklılığını hissetmek, temiz elbiseler giyerek, güzel kokular sürerek bayram namazı için Camilerimizde buluşmak, bizi biz yapan değerleri yaşatmak adına önemlidir. Namazdan sonra bayramlaşıp el sıkışıp kucaklaşmak, bütün sevdiklerimizle tebrikleşmek, büyükleri, yakınları, komşuları ve akraba ve dostları ziyaret etmek, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak, çocukları, bilhassa öksüz ve yetimleri sevindirmek bayramın neşesini artıracaktır. Bu sene Ramazan Bayramının 30 Ağustos Zafer Bayramı ile aynı gün kutlanıyor olması da ayrı bir mutluluk vesilesidir. Milli ve dini bayramlarımızın coşkusunun birleşmesi, şüphesiz birlik ve beraberliğimizi daha fazla pekiştirecektir.

Kur’an-ı Kerim’in beyanı ve Hz. Peygamber (s.a.v.)’in örnek uygulamaları ile sabittir ki bütün inananlar kardeştir. Kardeş olmak, sevincimizi de üzüntülerimizi de paylaşabilmek demektir. Sevmek, şefkatle yaklaşmak, saygılı olmak, kusurları örtmek ve yardımlaşmak demektir. Bizler de bu mübarek bayram günleri vesilesiyle kardeşliğimizi canlandırıcı davranışlar sergileyelim. Bencilliği, kini ve nefreti içimizden söküp atalım. Dargınlıkları sürdürmek yerine affedici olmayı tercih edelim. Ziyaretleşelim, hediyeleşelim, birbirimizden ilgi ve alakayı, güler yüz ve tebessümü esirgemeyelim. Ellerimizi Yüce Yaratıcımızın katına açtığımızda bütün geçmişlerimizi, din ve devlet büyüklerimizi ve aziz şehitlerimizi de dualarımızda unutmayalım.

Bütün müslümanların ve aziz milletimizin mübarek Ramazan bayramını ve 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, her iki bayramımızın barışa, huzura, kardeşliğimizin pekişmesine, yaşanan sıkıntıların ve acıların sona ermesine vesile olmasını diliyorum.

Cahit ÇETİN

Bandırma Müftüsü