GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mart 2016 10:54

Balkon kavgası PAHALIYA MAL OLDU

Balkon kavgası  PAHALIYA  MAL OLDU
Balkondan çöp dökme meselesi yüzünden tartıştığı kapı komşusu N.K.'ya "Seni boğarım" diyerek hakaret ve tehdit eden Y.Y. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Balkondan çöp dökme meselesi yüzünden tartıştığı kapı komşusu N.K.'ya "Seni boğarım" diyerek hakaret ve tehdit eden Y.Y. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen hapis cezasını 3 Bin TL adli para cezasına çevirdi.

"SENİ BOĞARIM" DİYEREK TEHDİT ETTİ

CUMHURİYET Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, tehdit olayı Yakutiye İlçe Merkezi'nde meydana geldi. Aynı apartmanda oturan kapı komşusu 4 çocuk annesi N.K.'nın balkondan çöp dökmesine öfkelenen Y.Y. komşusuyla münakaşa etti. Sözlü tartışmada N.K.'ya "Balkondan ne halı as, ne de çöp dök " seni boğarım" diyerek tehdit etti. N.K.'nın polis merkezine giderek Y.Y.'den şikayetçi olmasının ardından Asliye Ceza Mahkemesi'nde ''onur ve saygınlığı rencide" edecek şekilde hakaret ettiği gerekçesiyle Y.Y. hakkında 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

 "SUÇSUZUM, BERAAT İMİ İSTİYORUM"

KARAR duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen Y.Y.,"Bir süre önce benim evimin bir üst katında oturan komşum tarafından çöp kırıntıları dökülüyordu. Bayan olmasına rağmen saygınlık içinde bir kaç kez uyardım. Kendisine kesinlikle 'Seni boğarım' diyerek hakaret etmedim. Suçsuzum" dedi. Mahkeme Y.Y. hakkında TCK 125-3 maddesi kapsamında "onur ve saygınlığını rencide edecek şekilde hakaret ve tehdit suçlarından 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Y.Y. verilen hapis cezasını 3 Bin TL adli para cezasına çevirerek cezasını 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek erteledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.