ERZURUM Haber Girişi : 23 Şubat 2015 09:14

Bakanlık, Doğu'da turizm atağı başlattı

Bakanlık, Doğu'da turizm atağı başlattı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, inanç, termal ve kış turizminde önemli bir potansiyele sahip illere 2014 yılında verdiği desteği açıkladı. Bakanlık Erzurum'un da aralarında bulunduğu 13 ile 12 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Doğu illerine başta kış turizmi olmak üzere, inanç ve termal turizmi kapsamında yaptığı yatırımları açıkladı. Buna göre başta Erzurum olmak üzere Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Kars, Malatya, Muş ve Van illerine 12 milyon lire yatırım gerçekleştirdi.  Bakanlık ayrıca Bakanlık Türkiye genelinde 702 mahalli idareye ait projeye de 153 milyon 281 bin 470 lira ödenek vererek, illerin altyapılarını tamamlamalarını sağladı.
 BAKANLIK, kış turizmi çalışmaları ile ilgili bilgiler de verdi. Kış Turizm Master Planı kapsamında kış turizminin geliştirilmesi amacıyla bölgede yapılan çalışmalar çerçevesinde 9 bin 575 yatak kapasitesine ulaşıldı. Bakanlığın Doğu illerindeki yatak kapasitesi  hedefi  ise 79 bin 345 yatak kapasitesi olarak açıklandı. İllerin 2014 yılında ağırladıkları turist sayısı da belli oldu. Erzurum Doğu'da en çok turist ağırlayan ilk 5 il arasında yeraldı.
Etiketler : doğu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.