EĞİTİM Haber Girişi : 20 Aralık 2023 23:20

Bakan Yardımcısı Ökten’den Olgunlaşma Enstitüsü’ne ziyaret

Bakan Yardımcısı Ökten’den Olgunlaşma Enstitüsü’ne ziyaret
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Erzurum Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek atölyelerde kursiyerler ve usta öğreticilerle bir araya geldiler.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Göç ve Acil Durumlar Eğitim Daire Başkanı Cihan Kıvanç ve İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız Erzurum Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek atölyelerde kursiyerler ve usta öğreticilerle bir araya geldiler.

Ziyarette Erzurum'un yöresel kumaşı, aynı zamanda Anadolu'nun en eski yöresel dokuması olan "ehram"ın yapılış aşamalarını inceleyen Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından Osmanlı saray kimliğinin kültür mirası olan "bardız" kilimleri hakkında da bilgi aldı.

Erzurum'un tescilli ürünü ve simgesi olan "Oltu" taşından ürünlerin yapıldığı Kuyumculuk Teknolojisi Atölyesini gezen Celile Eren Ökten, çalışmaları inceleyerek kurum çalışanlarına teşekkür etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.