KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 21 Ekim 2023 08:38

Bakan Tekin: Yüksek fikirler, zulmün karşısında hep var olacaktır

Bakan Tekin: Yüksek fikirler, zulmün karşısında hep var olacaktır
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde “Vefatının 40. Yılında Necip Fazıl Kısakürek” Sempozyumu düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen “Vefatının 40. Yılında Necip Fazıl Kısakürek” Sempozyumu’nun açılışına Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’de katıldı. Sempozyumun açılışında Cihannüma Derneği Başkanı Rıza Yorulmaz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin birer konuşma yaptı.

Bakan Tekin, “Erzurum’da Cihannüma Derneğinin katkılarıyla düzenlenen 'Vefatının 40. Yılında Necip Fazıl Kısakürek, Eğitim ve Gençlik Sempozyumu'na katıldık. Necip Fazıl, dün Müslüman beldelerinde mazlum milletlerin hakikat sesi olduğu gibi bugün de Gazze ablukasındaki Müslümanların cesaret sesidir. Her şey ölebilir, her şey bir madde imparatorluğu karşısında akamete uğrayabilir. İnanıyoruz ki Necip Fazıl gibi sanatkâr ve düşünce adamlarının sesi kaybolmaz. Yüksek fikirler, zulmün karşısında hep var olacaktır. Müslümanca ahenk hep devam edecek, Gazze hep devam edecektir. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen Erzurum Valiliğine, Atatürk Üniversitesine, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken Belediyesi, Yakutiye Belediyesine, Cihannüma Derneğine ve değerli akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i saygı ve rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen “Vefatının 40. Yılında Necip Fazıl Kısakürek” Sempozyum bugün de devam edecek.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.