KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 11 Mart 2024 07:39

Bakan Tekin, Türkü Paşa’yı unutmadı

Bakan Tekin, Türkü Paşa’yı unutmadı
Geçen hafta Erzurum’da bir dizi etkinlikte, açılışta, ziyarette ve toplantıda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurumlu ünlü sanatçı Raci Alkır adını taşıyan lisede de bulundu.

Kendisini karşılayanlar arasında büyük sanatçı Raci Alkır’ın oğlu Vahit Alkır da vardı. Burada öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulun müzik ve sanat alanında elde ettiği başarıları ilgiyle izledi. Erzurum türkülerinin kahır ekseriyetinde imzası bulunan Raci Alkır’ın, yıllar sonra da olsa adına layık bir lisede yaşatılıyor olması ailesini son derece mutlu kıldı. Ses sanatçısı Vahit Alkır, Bakan Tekin’in bu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, lisenin yeni sosyal donatılara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Tatyan Baba ve Türkü Paşa olarak bilinen Türk Halk Müziği Sanatçısı Raci Alkır’ın adının verildiği liseyi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sanatçının oğlu Vahit Alkır ile sohbet etti, Raci Alkır’ın Erzurum kültür ve sanat hayatında çok değerli bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Bakan Tekin, Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi ziyareti ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Düşlerin sanata dönüştüğü, Erzurumlu evlatlarımızın sanatla büyüdüğü okulumuz Yakutiye Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisemizi ziyaret ettik. Öğrencilerimizle sohbet ettik, sorularını cevapladık, resim ve heykel sergilerini gezdik, icralarıyla dinlendik. Meslektaşlarımızla ve bizlere eşlik eden sanatçılarımızla sanat eğitimi ile ilgili fikir teatisinde bulunduk. Estetiğin izinde, geleceğe yön veren meslektaşlarımıza kolaylıklar, öğrencilerime başarılar diliyorum.” dedi.

(Palandöken)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 11 Mart 2024 09:16

    Milli eğitimin yapacağı tek şey 2 li sisteme geçmekte öğrrenciker telef oluyorlar