GÜNDEM Haber Girişi : 14 Nisan 2017 12:54

Bakan Soylu: 'PKK'nın elinde yeni nesil füzeler var'

Bakan Soylu: 'PKK'nın elinde yeni nesil füzeler var'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak'ın kuzeyinde PKK'nın elinde 11 tane yeni nesil füzenin olduğunu ve bunun Batı'dan geldiğini bildiklerini vurguladı.
Soylu, Diyarbakır'da meydana gelen bombalı terör saldırısıyla ilgili de 3 kişinin gözaltına alındığını, 4 kişinin arandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, katıldığı bir televizyon programında terörle mücadele konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda meydana gelen ve 2'si polis, 1'i sivil 3 kişinin şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili yeni gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Soylu, tünel kazımıyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını, 4 kişinin ise arandığını bildirdi.

"PKK'nın elinde 11 tane yeni nesil füze var"

Irak'ın kuzeyinde PKK'nın elinde 11 tane yeni nesil füzenin olduğunu vurgulayan Soylu, "Bunlar nereden geliyor, PYD'den geliyor. PYD ile PKK aynı şey olduğu için oradaki savaş ortamında hangi yöntem varsa PKK/PDY'de aynı yöntemi kullanıyorlar. Orayı bir laboratuvar olarak değerlendiriyor. Oradaki çatışmaları Türkiye'ye yansıtmak için gerek DEAŞ olsun, gerekse de PKK ve PYD olsun ciddi bir uğraş içindeler. Özellikle referandum öncesi biz gerek yakaladıklarımız, gerekse de engellediğimiz olayları kamuoyu ile paylaşıyor değiliz. Sadece sayı veriyoruz. Ama bilmenizi isterim ki Türkiye'nin huzurunu etkileyebilmek için birçok operasyon hazırlıyorlar" diye konuştu.

Etiketler : bakan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.