ERZURUM Haber Girişi : 06 Mayıs 2020 17:39

Bakan Pakdemirli start verdi: Alvar ve Söylemez barajlarına hız verilecek!

Bakan Pakdemirli start verdi: Alvar ve Söylemez barajlarına hız verilecek!
Tarım Bakanlığı’nda bugün telekonferans üzerinden “Erzurum oturumu” yapıldı.

Ankara’da Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin başkanlık ettiği telekonferansta, bakanlık üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Erzurum tarafında ise, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok, Zehra Taşkenlioğlu ve İbrahim Aydemir’in yanısıra, MHP milletvekili Kamil Aydın, (milletvekilleri de Ankara’dan katıldı) AK Parti il başkanı Mehmet Emin Öz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı,tarım ve ziraat meslek örgütlerinin başkanları vardı.

Yaklaşık üç buçuk saat süren telekonferansta Erzurum’un tarım ve hayvancılığı enikonu masaya yatırıldı.

Katılımcıların görüş ve önerilerde bulunduğu oturumda, Korona virüsle birlikte yeniden önem kazanan tarım ve hayvancılığın ülke çapında olduğu gibi Erzurum özelinde de üzerinde en ciddiyetle durulacak sektörlerin başında geleceği konuşuldu.

Oturumda, yerel yöneticilerin teklifi üzerine, Söylemez ve Alvar barajlarının yapımına hız verilmesi prensip olarak benimsendi.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’in, canlı hayvan pazarının Tarım Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin müşterek işletilmesi teklifi de sıcak bakılan konular arasında yer aldı.

Pek çok konunun görüşüldüğü toplantıda Erzurum’a ot borsası kurulması projesi de yine Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından olumlu teklifler arasında sayıldı.

Bakan Pakdemirli’nin teklifi ile aynı toplantının daha somut önerilerin kararlaştırılması amacıyla en kısa sürede tekrarlanması kayıt altına alındı.

Mehmet Şener/Palandöken
Etiketler : tarım
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.