ERZURUM Haber Girişi : 02 Mayıs 2020 12:43

Bakan Pakdemirli başkanlık edecek… Erzurum tarımı ve hayvancılığı masaya yatırılıyor

Bakan Pakdemirli başkanlık edecek… Erzurum tarımı ve hayvancılığı masaya yatırılıyor
Koronavirüs salgınıyla birlikte Türkiye genelinde yeniden öncelikli sektörlerin başında yer almaya başlayan tarım ve hayvancılık artık her il’in gündemine oturdu.

Geçtiğimiz günlerde video sistemi ile yapılan AK Parti il başkanları toplantısında, il başkanı Mehmet Emin Öz, Başkan Erdoğan’a Erzurum’un tarım ve hayvancılıkta bulunduğu noktayı anlatmış, Daphan ve Pasin ovalarının daha verimli biçimde değerlendirilmesi için yardım talep etmişti.

İşte bu görüşme kısa bir süre sonra meyvelerini vermeye başladı.

Önümüzdeki Çarşamba günü Erzurum’un tarım ve hayvancılık meselesi masaya yatırılıyor.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin başkanlık edeceği ve video sistemi ile yapılacak toplantıya, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok, İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenli’nın yanı sıra AK Parti il başkanı Mehmet Emin Öz katılacak.

Tarıma elverişli arazisi bakımından birçok il’in yüzölçümünden daha büyük olan Erzurum’da, çiftçilerin tarıma yeterince ilgi göstermemesi, ekilebilir araziyi atıl duruma çıkardı.

Her ne kadar son yıllarda başta tohum olmak üzere çiftçilere verilen teşvikler sayesinde, gözle görünür bir kıpırdama yaşanıyorsa da, bu Erzurum’un potansiyeline tekabül etmiyor.

Bakan Bekir Pakdemirli başkanlığındaki toplantıda, iki yıl öncesine kadar Erzurum’da sayısı 700 bin civarında olan ve bugün ise 860 bin seviyesine çıkan büyük baş hayvan sayısı

da ele alınacak ve bu sayısının bir milyonu aşması için alınması gereken ilave önlemler tartışılacak.

Erzurum, hükümetin bir süre önce aldığı Hazine arazilerinin ekilip biçilmesi şartıyla çiftçiye ücretsiz tahsis edilmesi şeklindeki karar gereği olan iller kapsamında.

Palandöken gazetesi

Etiketler : tarım
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.