EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ekim 2010 01:20

Bakan Çelik, din görevlilerine seslendi

Bakan Çelik, din görevlilerine seslendi

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Düzce Belediyesi'nin ardından Düzce İl Müftülüğünü ziyaret etti. İl Müftlüğü binasına yürüyerek geçen Bakan Çelik, burada esnaflarla sohbet etti. Bakan Çelik, girdiği bir kahvehanede okey oynayan bir grubun yanına giderek, ıstakalara baktı ve oyunun iyi gittiği yönünde espri yaptı.
Bakan Çelik daha sonra Düzce İl Müftlüğü'nü ziyaret etti. Müftlük personeline seslenen Çelik, Diyanet İşleri personelinin normal memur anlayışı ile hareket etmesinin mümkün olmadığını, Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlenen yasa tasarısı ile Türkiye'nin en önemli iki kurumundan biri haline geldiğini söyledi. Diyanet İşleri personelinin 31 yıldır beklediği yasanın en nihayetinde çıktığını hatırlatan Bakan Çelik, "Yasanın var olmamasından kaynaklanan sorunlar vardı. Bunlardan biri de yargıda yaşanan
sorunlardı. Diyanet İşleri personelinin kamu personeli olmasına rağmen 657 sayılı kanun çerçevesinde yargılanmaması, psikolojik sorunlara neden oluyordu. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana faaliyette olan bir kurumun bu durumda olması eziklik ve bezginliğe yol açıyordu. Bu bağlamda gereken çalışmalar yapıldı ve yasa taslağı hazırlandı ve meclise getirildi. Büyük bir ittifak ve alkışlar eşliğinde de mecliste onaylandı" dedi.
Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığının yeni bir yapıya kavuştuğunu kaydeden Çelik, "Yeni yapı ile 1 başkan, 3 başkan yardımcısı, 7 genel müdür ve 33 şube müdürü kadrosu oluşturuldu. Önümüzdeki günlerde yeni atamalar olacak. İnanıyorum ki bu yeni yapı, hizmet kalitesini çok daha ileri düzeye götürecek. Bunun dışında özlük haklarında da Türkiye şartları nispetinde iyileştirmeler yapıldı" ifadelerini kullandı.
Bakan Çelik, tüm bu çalışmaların özünde hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacının yattığına vurgu yaparak, "Tüm bu iyileştirmeler hizmet kalitesinin artmasını da beraberinde getirecek. Devletin diğer kurumları ile mukayese edildiğinde ülkenin en ücra köşesinde dahi Diyanet İşleri personeline rastlarsınız. Bu vesile ile Diyanet İşleri personelinin klasik memur anlayışı ile hareket etmesi mümkün değildir. Bu bilinçle çalışmalarımızı gayretli ve özenli bir şekilde gerçekleştirmeliyiz" şeklinde konuştu.
Bakan Çelik son olarak Diyanet İşleri'nin görevini layıkı ile yerine getirdiğini ancak hizmet kalitesini daha üst seviyelere çıkardığı takdirde sorunların minimize edilmiş olacağını belirterek, yeni yasa ile Diyanet İşleri'nin Türkiye'nin en önemli iki kurumundan biri haline geldiğine işaret etti. Ayrımcılık yapılmaması konusunda uyarıda da bulunan Çelik,"73 milyonun tamamına aynı mesafede ve eşit şekilde davranmalıyız. Bugün Türkiye'de iki önemli kurumdan bir tanesinin Diyanet İşleri olduğunu söylemek
mümkün. Bunlardan bir diğeri de Başbakanlık Müsteşarlığı'dır" dedi.
Düzce İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar da, Devlet Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür ederek, Düzce olarak ihtiyaç duyulan eksiklikler hakkında bilgiler verdi.