GÜNDEM Haber Girişi : 03 Mart 2015 23:42

Bakan Alâ istifa ediyor görevi Sebahattin Öztürk devralıyor

Bakan Alâ istifa ediyor görevi Sebahattin Öztürk devralıyor
Seçim kanunu gereği görevlerini bırakacak olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini Erzurum eski Valisi Sebahattin Öztürk yürütecek.
Seçim kanunu gereği görevlerini bırakacak olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini Erzurum eski Valisi Sebahattin Öztürk yürütecek. Yaklaşık 3,5 yıl Erzurum Valiliği görevini yürüten Sebahattin Öztürk, Mayıs 2013'te tayin edildiği Antalya Valiliği'ni yaparken İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olmuştu.  Öztürk seçim sonrasında yeni kabine açıklanana kadar İçişleri Bakanı olarak görev yapacak.
"3 BAKANLIĞIMIZDA DA, 
ŞUANKİ BAKANLIK 
MÜSTEŞARLARI GÖREV 
ÜSTLENECEK"
Yasal zorunluluk yerine istifa edecek olan bakanların yerine müsteşarların geleceğini belirten Davutoğlu, "Bugün Bakanlar Kurulu'nda, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanımız Efkan Ala, bu dönem itibariyle son toplantılarına katıldılar. Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik. Bakanlar Kurulu'nda bugün Adalet ve Ulaştırma Bakanlarımızın sunumları vardı. Yargı reformu çerçevesinde stratejik belgenin oluşması konusunda Adalet Bakanımızı dinledik, ulaştırma projeleri bağlamında da Ulaştırma Bakanımızı dinledik. Bu da son oturumunda dahil bakanlarımızın aktif katılımında güzel bir örnek teşkil etti. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum.3 bakanımız da büyük bir fedakarlıkla ve son derece etkin bir yönetimle hükümetimize, bakanlar kurulumuza çok büyük katkılar sağladılar. Sayın Cumhurbaşkanımızla da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında, 3 Bakanlığımıza da şuan ki bakanlık müsteşarlarımızın önümüzdeki seçime kadar nezaret etmeleri ve bakanlık görevlerini üstlenmelerini kararlaştırdık. Adalet Bakanlığına sayın Kenan İpek, İçişleri Bakanlığına Sebahattin Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sayın Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle, son gün 6 Mart itibariyle görevlerine başlamalarını kararlaştırdık. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Etiketler : öztürk
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.