Haber Girişi : 20 Eylül 2019 12:03

Bak sen şu işgüzar müdürün yaptığına!

Bak sen şu işgüzar müdürün yaptığına!
Karayolları 12 Bölge’nin yeni müdürü Esat Mahmut Partal’ın tamamen keyfi uygulamalar sonucu, az kaldı kış öncesi binlerce insan aç susuz kalsın.
Geçtiğimiz günler içerisinde Erzurum’da herkesi şaşkına çeviren bir gelişme yaşandı. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü bünyesinde, danışmanlık şirketi bordrosunda olup, Karayolları’na hizmet sunan çoğu teknik elemandan oluşan 120 kişinin görevine son verilmek istendi. Resmi gerekçe olarak, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki şantiyelerin artık tasfiye olduğu dolaysıyla yapılan işleri denetlemeye ihtiyaç kalmadığı gösterildi. Gayri resmi gerekçe ise, insanı dehşete düşüren bir iddia…
Personel arasında yaygın biçimde anlatıldığına göre, Karayolları’nın yeni bölge müdürü Esat
Mahmut Partal, danışmanlık firmalarını sevmediği için o firmaların elemanlarını da kurumun
bünyesinde görmek istemiyor!
Neyse ki vaziyet kısa sürede AK Parti Erzurum milletvekillerinin ve AK Parti il başkanı Mehmet Emin Öz’ün gündemine girdi ve Ankara ile yapılan yoğun temaslar neticesinde, içlerinde onlarca mühendisin de bulunduğu 120 kişi, kış arifesinde işsiz güçsüz kalmadı. Hani, “Sahipsiz memleket” denir ya Erzurum için… Bu olay özelinde gördük ki hayır Erzurum hiç de sahipsiz filan değil. İl başkanı Mehmet Emin Öz, milletvekilleri Recep Akdağ, Selam Altınok, Zehra Taşkesenlioğlu Ban ve İbrahim Aydemir, tabiri caizse Ankara’da kıyamet kopardılar ve bu yanlış kararı hayata geçmeden engellediler.
Aynı Karayolları’nın örneğin bu uygulamayı, benzer şartlardaki iller için düşünmediği halde,
Erzurum’da denemek istemesi oldukça manidar bir durum…

Haşim NURGAZİ - Palandöken

Etiketler : haşim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.