EKONOMİ Haber Girişi : 09 Nisan 2011 13:58

BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ NDEN ANLAMLI BİR ORGANİSASYON

BAFRA MÜFTÜLÜĞÜ NDEN ANLAMLI BİR ORGANİSASYON

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası 14-20 Nisan 2011 tarihleri arasında coşkuyla kutlanacak
Konuyla ilgili olarak Bafra Müftüsü Burhan KELEŞ ile görüştük; bu seneki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bafra Müftülüğü’nün gerçekleştireceği faaliyetler hakkında bilgi aldık.

Müftü Burhan KELEŞ, Hafta süresince icra edilen programların amacının Hz Peygamber (s.a.v.)’i anlatma, anlama ve O’nun yüce ahlakını rehber edinmeye vesile olması sağlamak olduğunu söyledi. Bu seneki Kutlu Doğum Haftasının ana temasının da “Merhamet Eğitimi”, “Hz. Peygamber ve Rahmet” olduğunu ifade etti.
Müftü KELEŞ Bafra’da icra edilecek programlar hakkında şöyle dedi: “Bu sene Kutlu Doğum Haftasının ana konusu “Hz. Peygamber ve Merhamet” olması nedeniyle ilçe merkezi ve beldelerde verilecek konferanslarda merhamet konusu işlenecek. Bu meyanda ilçe merkezinde iki, Kolay, Doğanca ve İkizpınar Beldelerinde de birer konferans tertip edeceğiz. Bu sene diğer yıllardan farklı olarak Bafra’da iki farklı program tertip ediyoruz. Bu programlar bu programlar her yıl kutlu doğumda icra edilecek. İlki; Belediye Kültür Merkezi’nde meşhur hafızların katılacağı “Kur’an Ziyafeti” olacak. Belki Kutlu Doğumun en anlamlı ve önemli organizasyonu Bafra genelinde okuyan yetim öğrenciler yararına düzenlediğimiz yardım kampanyası ve Ramazan Sokağında açacağımız kermes ve kitap Fuarı olacak. Bu Kermesten elde edilen gelirin tamamı Yetim Öğrencilere burs olarak verilecek. Bafra halkı geçen yıl bu kampanyaya destek verdi ve 45 bin TL. yi dört yüz küsür öğrenciye yüzer TL. burs olarak verdik. Bu sene hedefimiz 513 öğrenciye yüzer TL. yardım yapabilmektir. Kermesimizden alışveriş yaparak veya nakdi yardımda bulunarak yardım yapabilirler. Kermesimiz hafta süresince açık olacak Bu konuda halkımızın desteğini bekliyoruz.

Kitap fuarımızda Hz. Peygamber’i ve sünnetini anlatan kitaplar satılacak, Her evde Hz. Rasülüllah’ı anlatan ve tanıtan birkaç kaynak eser bulunsun, biz okuyalım, çocuklarımız Sevgili Peygamber’ni öğrensinler istiyoruz. Ayrıca, Toplum olarak çok az okuyan bir toplumuz, açacağımız kitap fuarının halkımızın eğitim ve kültürüne bir katkısı olursa kendimizi bahtiyar addedeceğiz. Çünkü bizim en büyük düşmanımız cehalettir.” dedi
Müftü KELEŞ,  ayrıca yaklaşmakta olan Kutlu Doğum Haftasının İslam Alemi, ülkemiz, milletimiz ve Bafra için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Haber :Bafra Müftülüğü