Aziziye MHP’ye mi verilecek?

Musa Çakır’ın aday adaylığı siyaset kulislerini hareketlendirdi…

Aziziye MHP’ye mi verilecek?

Cumhur İttifakı’nın ana iskeletini oluşturan AK Parti ve MHP,  2019 Mahalli Seçimlerinde (Erzurum özelinde) şöyle bir anlaşma yapmıştı:

“Büyükşehir başta olmak üzere, 16 ilçede AK Parti, iki ilçede de (İspir ve Uzundere) MHP aday gösterecek.”

Ve böyle de oldu.

MHP, İspir ve Uzundere’de kazandı.

Pekii 31 Mart 2024 Mahalli Seçimlerinde ne olur?

MHP yine İspir ve Uzundere’de mi aday gösterecek yoksa bu sayı artacak mı?

Yani siyasi kulislerde konuşulduğu gibi Aziziye de MHP’ye mi verilecek?

Ortada her iki parti tarafından da alınmış bir karar yok. (daha doğrusu böyle bir karar varsa bile resmi bir açıklama yok)

Manzara tam da bu iken…

Kıymetli meslektaşım ve dostum gazeteci Musa Çakır tuttu MHP’ye dilekçe sunarak, “… partimden Aziziye Belediye Başkan aday adayı olmak istiyorum” dedi.

İşte bu dilekçedir ki siyaset kulislerini hareketlendirdi…

“Ne yani Cumhur İttifakında Aziziye MHP’ye mi bırakıldı?”

Henüz belli olan bir şey yok…

Gelelim Musa’nın aday adaylığına…

Musa Çakır, atadan dededen gazetecidir.

Babası Behzat Çakır, merhum amcası Necati Çakır, ailece gazeteci…

Musa kardeşim, çocukluğundan itibaren MHP davasına yürekten inanıp bu uğurda cesurca mücadele veren bir kimsedir.

Nasıl ki mesleğinde iyi ve çok başarılı işlere imzasını attıysa inanıyorum ki, siyasette ve mahalli yönetimde de aynı performansı gösterecek çaptadır.

Kendisi de zaten Aziziye civarının bir ferdidir.

Şayet,  Cumhur İttifakı böyle bir karar alırsa ve MHP de aday olarak Musa Çakır’ı gösterirse, kimsenin şüphesi olmasın ki, büyük bir farkla seçimi kazanır; rakibi kim olursa olsun…

Musa; azimli, çalışkan, cesur ve ayakları yere basan bir kimse…

İyi bir Erzurumlu, esaslı bir ülkücü ve MHP’lidir…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 03 Aralık 2023 19:14

    MHP yama partisi değildir saray kapısı bekçi değildir Büyükşehir verilmeli zekat mı sadaka mı veriyorsunuz ayrıca makam verilmez alınır Büyükşehir gerçekten Serdar hoca beyin hakkıdır kıyamete kadar borçlusunuz ona

  • Taha Tuğlular 30 Kasım 2023 17:49

    Gazeteciden belediye başkanı, çok düşündürücü. Belediye başkanı; mimar,inşaat veya çevre muhendisi olmalı ki hizmet yapsın. Gelişmiş, çağdaş, medeni ülkelerde, bu kriterler esas alınır görev öyle verilir. O zaman da verim ve başarı artar. Onun için adamlar zengin ve refah içindeler. Sonra adamlar belediyeye getirecekleri kişinin, belediye çalışmalarına, uzman olup olmadığına, bu konuda yaptığı tezlerine, liyakat, tecrübe ve performansına bakar o göreve öyle getirirler ve neticesini de alırlar. Adamlar, etnik yapısına, babasının, dedesinin ne ve kim olduğuna bakmazlar. Nisa suresi 58. ayette Rabbimiz " emaneti, yani işi ehline veriniz" buyuruyor. Bu bir emirdir, tavsiye değildir. Bizde de kriter olarak buna bakılmıyor, şucu, bucu olduğuna göre görev veriliyor. Bu durum, Rabbimizin mübarek emrine tamamen zıttır. Sonra da gel, verim, ,başarı,hizmet bekle. Yabancılar bu mübarek ayeti bilmiyorlar, ama onun muktezasinca işlem yaptıkları için çok başarılı oluyorlar. Allah gafletten uyandırsın. Ne diyelim. Selamlar.

  • kerim tekin 30 Kasım 2023 14:45

    yani illaki verilmeli hatta büyükşehir verilmeli serdar beyin hakkı yenildi. Bunu gözardı etmemeliyiz. adamın göz göre göre vebalini aldınız. büyükşehire serdar hocamız çok iyi gelcektir. yakışacaktır. doğrusu budur.