Aylık bir milyon lira vatandaşın cebinde

240 bin su abonesi olan Erzurum’da…

Başkan Erdoğan’ın, AK Partili belediye başkanlarından istediği yüzde yedilik indirimin Erzurum ayağı belli oldu.

CHP’Lİ BELEDİYELER UTANIR MI ACABA?

İstanbul’un CHP’li belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun suya yüzde yüz yetmiş zam yapmaya kalkmasına rağmen AK Partili belediyeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve hükümetin kararı doğrultusunda suda indirime gittiler.Peki bu kararın Erzurum’a yansıması ne olacak? İşte bu sorunun cevabını bulabilmek için ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek’i aradık.

SEKMEN’İN DOĞRU TERCİHİ: ERTEK

ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, son derece deneyimli bir bürokrat ve çok iyi bir teknokrattır. Başkan Mehmet Sekmen, O’nun önemini ve değerini bildiği için yeniden bu kritik kurumun başına getirdi. Remzi Ertek, hükümetin aldığı bu karardan ötürü ESKİ’nin hiçbir kaybının olmayacağına işaret ederek, “Hükümet toplayacağı vergiden feragat etmiştir. Yani kurumlara bizzat ilave bir yük bindirmemiştir” dedi.

ESKİ GENEL MÜDÜRÜ ERTEK KONUŞTU

Remzi Ertek’in verdiği bilgilere göre, Erzurum’da toplam 240 bin dolayında su abonesi bulunmakta. Her ne kadar söz konusu yüzde yedi indirim atık suyu kapsamıyorsa da, buna rağmen her ay Erzurum halkının cebinden su ödemesi için en az bir milyon lira daha az para çıkacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 22 Şubat 2022 19:47

    tüm akp li belediyeler en az % 7 indirim yaptı kimisi % 14 yaptı bu nedenle yapılan indirim çok az olmuştur hiç yakışmamıştır. en az !4 indirim olmalıydı çünkü su zaten barajdan geliyor.