EKONOMİ Haber Girişi : 16 Aralık 2010 10:44

Aydın Yenipazar da Aşure Günü Proğramına Büyük İlgi

Aydın Yenipazar da Aşure Günü Proğramına Büyük İlgi

Aydın-Yenipazar İlçe Müftülüğü, aşure günü dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram etti. Programın açılışında bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mustafa Aydın,  ilçede birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak, aşure gününün mana ve önemini gündemde tutarak bu bilinci yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir program hazırladıklarını belirten Aydın  Muharrem ayının İslâm'dan önce de kıymet verilen bir ay ve bu ayda tutulan oruçların faziletli olduğunu, Aşurenin özellikle hanımları birbirine yaklaştırdığını, böyle gün ve ayların toplumun çimentosu görevi gördüğünü ifade etti.

 

 

Bütün vatandaşların hicri yılını, muharrem ayı ile birlikte aşure gününü tebrik eden Aydın; bu günlerin toplum olarak birlikte idrak edilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti

Yenipazar ilçesinde ilk defa yapılan aşure günü etkinliği içerisinde olan aşure programı 15/12/2010 Çarşamba günü Yenipazar ilçesinin pazarı olması dolayısıyla bu gün Çarşı Camii avlusunda yapılmıştır. Yenipazar İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte İlçemiz Müftülüğüne böyle hayırlı bir işte öncülük etmesinden dolayı teşekkürlerini bildirip tekrar edilmesini arzu ettiklerini belirttiler.