SİYASET Haber Girişi : 04 Ocak 2023 10:41

Aydemir: Belli ki seçimleri erkene alma söz konusu olacak

Aydemir: Belli ki seçimleri erkene alma söz konusu olacak
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, erken seçim iddialarına ilişkin, “Erken seçimle ilgili tarih terennüm etmem (ifade etmek) doğru değil ancak belli ki erkene alma söz konusu olacak." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, erken seçim iddialarına ilişkin, “Erken seçimle ilgili tarih terennüm etmem (ifade etmek) doğru değil ancak belli ki erkene alma söz konusu olacak. 30 Nisan mı olur yoksa 7 Mayıs mı olur onu çok net bilmiyorum. Gelişmeler öyle bir seyri önümüze koyacak gibi” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi’nin açıklamalarını, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesi ardından yapılan anketleri değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı.

CHP GENEL BAŞKANI’NIN DANIŞMANI ‘ÖZERKLİK GELMELİ’ DİYOR

Aydemir burada yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak görev yapan Nuşirevan Elçi’nin enteresan açıklamalar yaptığını belirterek, “Üstelik CHP Genel Merkezi’nde bunu yapıyor. ‘Özerklik gelmeli’ diyor. Türkiye’deki yönetim tarzı değişmeli diyor. CHP Genel Başkanı’nın danışmanı bunu diyen. CHP Genel Başkanı, Atatürk’ün makamı diye kendi oturduğu yeri tarif ediyor. Sözüm ona Atatürkçüler oraya yönelmişler. CHP’li diye kendilerini tarif ediyorlar. Bu mu Atatürkçülük arkadaşlar? Ülkeyi bölmeliyiz diyor açık açık. Özerk yönetim başka nedir? Başka neyi ifade eder? Bu, 'üniter yapıyı kaldıracağız' demektir” dedi.

5-6 MUHALİF İSİM, CUMHURBAŞKANIMIZA ALDIKLARI OYLA YETİŞEMİYOR

“Laf olsun torba dolsun” kabilinden kullanılmış notlar kullanmadıklarına vurgu yapan Aydemir, “Ne benim tarafımdan ne de Cumhur İttifakı’nı ifade eden arkadaşlarımız tarafından kullanılmadı. Hep sahici notlar düştük. Yalanın, iftiranın, dedikodunun olmadığı kayıtlarla sizi muhatap ettik. Son örnek. İhracat rakamlarına vurgu yapıyoruz. Bulgaristan’a doğal gaz satacağımızı söylüyoruz. Karadeniz’deki gazı tiye alanlar utanmadılar. Onlardaki bütün sermaye kızarmaz yüz. Ne gelişme olursa olsun, utanmazlar başka bir yalan üretmenin peşinde olurlar. Böyle bir hal var. Bu gelişmeleri milletimiz yakından takip ediyor. Sahici anket sonuçları ortada. Cumhurbaşkanımız ile ilgili çıkan rakamlara 5-6 muhalif isim aldıkları oyla yetişemiyorlar. Bu kadar açık. Bu anketleri yapanlar AK Parti’ye yakın isimler de değil. Hakikaten işini düzgün yapan anket firmaları bunu yapıyor. Sahici siyaset yapmak lazım. Yürekten geleni millet adına sahaya sürmek lazım” diye konuştu.

Ezbere yapılan hiçbir şeyin vatandaş nezdinde aksülamel (tepki) bulmadığını aktaran Aydemir, “Bir mahkeme kararı üzerinden akılları sıra bir mağduriyet tiyatrosu oynamaya çalıştılar. Şimdi anketler neyi gösteriyor? O tiyatronun baş aktörü iki ismin dibe vurduğunu gösteriyor. Millet sahici olanla sahte olanı tefrikte (ayırt etme) eşi emsali olmayacak bir kıvamdadır. Dolasıyla buna göre herkes siyaset yaparsa çok daha değerli olur” ifadelerini kullandı.

BELLİ Kİ SEÇİMLERİ ERKENE ALMA SÖZ KONUSU OLACAK

Aydemir, seçim tarihinin erkene alınacağı iddialarını da ele alarak şunları kaydetti:

“Erken seçimle ilgili tarih terennüm etmem (ifade etmek) doğru değil ancak belli ki erkene alma söz konusu olacak. Erkene alma derken şunu kastediyorum: Seçimleri bir sene önceye almak gibi değil. Malumunuz artık. Seçimlere şunun şurasında kaldı 5 ay. Dolayısıyla alınacak tarih kesiti her ne kadar 18 Haziran’dan önceye olsa da çok erken diye nitelendirilecek bir tarih olmayacaktır. Şartlar işi oraya getiriyor. Haziran ayında bir nüfus sirkülasyonu oluyor, insanlar tatile falan gidiyor. Bunun önüne geçebilme adına. Öyle olunca da 30 Nisan mı olur yoksa 7 Mayıs mı olur onu çok net bilmiyorum. Gelişmeler öyle bir seyri önümüze koyacak gibi.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 04 Ocak 2023 19:56

    Artık size şimdiden güle güle milletin ocağına incir ağacı diktiniz evleri ateşe verdiniz. Kurban bayramından beri 1 kilo et alamadık, kaşar peyniri alamadık. Gidişiniz ola gelişiniz olmaya

  • Sinan DUMLU 04 Ocak 2023 11:05

    Mümkün olan en erken zamana alında, 9 Nisan, 30 Nisan, 14 Mayıs gibi hiç fark etmez. Size artık güle güle diyelim....