SİYASET Haber Girişi : 04 Ekim 2015 21:56

Aydemir: Erzurum esnafı edep timsalidir

Aydemir: Erzurum esnafı edep timsalidir
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ''Batı tüm feyzini Doğu'dan almıştır.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ''Batı tüm feyzini Doğu'dan almıştır. Sanattan ticarete, tasavvuftan tefekküre kadar her alanda Doğu, Batı'nın ilham kaynağı olmuş, şarkın ışığı Batıyı aydınlatmıştır. Hakikat şudur: Işık Doğu'dan gelir.'' dedi. 
Ahmet Yesevi Hazretlerinin Türkistan'dan Anadolu'ya saçtığı ilim ve irfan közlerinin Anadolu'da öncelikle Erzurum'da alevlendiğini, sonra İpekyolu üzerinden Tüm coğrafyaya yayıldığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, ''Erzurum bu sebeple edebin mekanı, irfanın merkezidir. Anadolu'yu vatan yapan mayanın ilk atıldığı şehirdir'' diye konuştu.
Seçim çalışmaları çerçevesinde Erzincankapı ve Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret eden, onların konuğu olarak sohbet eden Milletvekili Aydemir, Erzurum esnafının Ahi Evran'da ifade bulan manevi bir terbiye mektebinden mezun olduğunu, esnaflık genini manevi terbiye ve disiplinin oluşturduğunu vurgulayarak, ''Bizim esnafımız eminliği, sözünün senetliği ve yüksek edebi ile maruftur. Şükürler olsun ki, asırlar ötesinden gelen bu manevi hassasiyet devam etmektedir'' dedi.
Erzurum'un tarihsel bapta, ekonomik tasvirinin 'ticaret şehri' olarak yapıldığına değinen Milletvekili Aydemir, 'Urumçi'den Bağdat'a, Şam'dan Basra'ya, oradan Adriyatik'e kadar uzanan tarihi ticaret köprüsünün merkezi olan Erzurum, yalnız maddi unsurların değil, aynı zamanda ve ağırlıklı olarak manevi değerlerin Asya'dan Avrupa'ya taşınmasında da merkezi konumdadır. Bir ticaret terbiyesi adresi olan Erzurum'un esnafı bugün de aynı fonksiyonları üretmekte ve aynı dikkati sarf etmektedir'' kaydını düştü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.