SİYASET Haber Girişi : 30 Ekim 2015 23:43

Aydemir: Erzurum, vefa'da zirvenin adı

Aydemir: Erzurum,  vefa'da zirvenin adı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Erzurum, Anadolu'nun haritasını aşk ve iman ile uyandıran abide insanların terbiye bulduğu bir ocaktır'dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Erzurum, Anadolu'nun haritasını aşk ve iman ile uyandıran abide insanların terbiye bulduğu bir ocaktır. Devlete, millete, hak için hizmet sunanlara sadakat ve vefada bir Zirvenin adıdır Erzurum. Ve bu sebepledir ki 13 yıllık süreçte AK sinerjiyle tarif bulan bir konumdadır."dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 1 Kasım seçimlerine 2 gün kala, siyasi ve ekonomik gündemi yorumladı. Aydemir, basın mensuplarının Erzurum odaklı sorularını cevaplandırdı.
1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala, siyasetteki genel ambiyansı, gidişatı ve yaklaşımları nasıl değerlendiriyorsunuz? Ülkede, bölgede ve Erzurum'daki siyaset ortam ve atmosferini yorumlar mısınız? sorusunu cevaplandıran Milletvekili Aydemir, 'Sayın cumhurbaşkanımızın,'Yakın tarihimiz, millete hizmet edenler ile hizmete engel olmaya, onu türlü yollarla sabote etmeye çalışanların acı hikâyesidir. 'Meyve veren ağaç taşlanır' misali, bu ülkede millete hizmet aşkıyla çalışan siyasetçiler, iş adamları, münevverler, ilim erbabı, hatta gençler, daima işte bu bir avuç azınlığın hedefi olmuştur." ifadeli bir tespiti var. Bu, Türkiye'de siyasetin gerçeği ve manzarasıdır. 7 Haziran seçimleri arifesinde başlayan ve 1 Kasım'a seyreden sürecin de tarifi. 13 yılda 80 yılda yapılamayan ve halktan esirgenen toplumsal atılımları, ekonomik yatırımları hayata geçiren AK Dava gerçeği ve onun sağladığı istikrarlı ve kararlı duruşun sonlandırılması adına siyaset kılıfı altında sergilenen karşı duruşun içerik ve özeti. Amaç, Küresel gündemde, gelişme ve büyüme adına yerleşik bir damga vuran Türkiye'yi durdurmak. Böylesi bir siyasi atmosferde seçime gidiyoruz. Siyaset zemininde AK Parti ve diğerleri var. Ülkenin ali menfaatleri adına her türlü davete hayır diyenler, 13 yıllık kalkınma sürecine inkarcı yaklaşanlar.. Bir de bunlarla birlikte AK zemini kayganlaştırmak, istikrarı kırılganlığa dönüştürmek adına, hareket eden ve bölücü terörden medet uman bir güruh. Tüm bunların karşısında ise, milli iradeden aldığı güç dışında hiçbir dayanağı olmayan ve Merhum Akif'in lisanıyla:
'Allaha dayan, saye sarıl, hikmete ram ol../Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol'
diyenler, Halka hizmeti hakka hizmet olarak bilenler, yaratılanı yaradandan ötürü sevenler, Halka gönül verenler.. Yani AK Hareket var. Kendisine gönül vermişlerle, yine Akif'in diliyle,
'Dünya koşuyorken yolun üstünde yatılmaz;
Davranmayacak kimse bu meydana atılmaz. '
ilkesini düstur edinmiş bir AK Dava. 'dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.