SPOR Haber Girişi : 20 Haziran 2014 15:24

AVRUPA FATİHİ ERTÜRK OMUZLARDA

AVRUPA FATİHİ ERTÜRK OMUZLARDA

 Polonya’da yapılan Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üçüncü olan Murat Ertürk ve Milli Takım Antrenörü Yaşar Sifil, memleketleri Erzurum’da davul-zurna ve çiçeklerle karşılandı. 
Ata sporumuz güreşte Avrupa Arenası’nda büyük bir başarıya imza atan milli güreşçi Murat Ertürk ile antrenörü Yaşar Sifil, Erzurum’a coşkulu bir şekilde döndü. Polonya’da yapılan Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan Erzurumlu güreşçi Murat Ertük Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanmıştı. Ankara Şekerspor Kulübü’nde güreş yaşantısını sürdüren Murat Ertürk, Avrupa üçüncüsü olurken, Milli Takım Avrupa Şampiyonu olmuştu. Genç Milli Takım Antrenörü Yaşar Sifil ile birlikte Erzurum’a dönen Murat Ertürk, havalimanında davul-zurna ve çiçeklerle karşılandı. Büyükşehir Belediyesi Bar Ekibi ise gösteri yaptı. Karşılama törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Ertürk, ETÜ Özel Kalem Müdürü Yusuf Sadri Kishalı, Battal Alpkılıç ve çok sayıda güreşçi ile spor adamı ile Murat Ertürk’ün yakınları katıldı.
YENİ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Polonya’da yapılan Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üçüncü olan Murat Ertürk, havalimanında omuzlarda taşınırken, Avrupa şampiyonluğunu kıl payı ile kaçırdığını söyledi. Milli güreşçi, havalimanında gördüğü ilgiden bir hayli memnun kalırken, “Bundan sonra ilk hedefim Avrupa şampiyonu olarak kürsüye çıkmak. Bunun için daha çok çalışacağım” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt da Avrupa üçüncüsü güreşçiyi tebrik ederek, kendisi ile yakından ilgilendi. Bar ekibinin de gösteri yaptığı karşılama töreninin ardından milli güreşçi Murat Ertürk ile antrenörü Yaşar Sifil, konvoy eşliğinde şehir turu attı ve Büyükşehir Belediyesi’nde de kutlama töreni yapıldı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Erzurumlu pehlivan Murat Ertürk ile Antrenör Yaşar Sifil’in şehri ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmelerinden gurur duyduğunu belirterek, kendilerini kutladı. Taşkesenligil, “Başarılı güreşçimizi coşkulu bir şekilde karşılamanın gururu içerisindeyiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın da bu sporcu için gösterdiği ilgi bizleri mutlu etmiştir” dedi. Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Ertürk de, Avrupa Fatihi Murat Ertürk’ü karşılamaya gelen protokole ve güreş camiasına teşekkür etti.