EKONOMİ Haber Girişi : 11 Eylül 2010 22:41

Avcılarda Açılış ve İcazet Merasimi

Avcılarda Açılış ve İcazet Merasimi

Avcılar Fetih Camii, Kız Kur’an Kursu ile Nakipoğlu  K. Kursundan Mezun olan Hafızların  İcazet Merasimi coşkulu törenle yapıldı.
Açılış ve İcazet Törenine İstanbul  Milletvekilleri,Feyzullah Kıyıklık, Dr Mehmet müezzinoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı  Din Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata, İstanbul Müftü Vekili Ömer Kardaş, Avcılar Müftüsü Mehmet Aktoprak  ve Komşu İlçe Müftüleri ile vatandaşlar katıldı.İstiklal Marşı  ile başlayan programın açılışında kurs öğrencilerinden Musa Bilir‘ in Okuduğu Kur’an-ı Kerim huşuyla dinlendi. Hava sıcaklığının çok yüksek olmasına rağmen vatandaşların açılışa yoğun ilgisi dikkat çekti.
Caminin açılış töreninde konuşan Avcılar ilçe müftüsü Mehmet Aktoprak “yalnız dünyası olanın ahireti olmaz. Dünyaya gelmeden de ahiret kazanılmaz. İnsan beyin ve mideden ibaret değil, ruhumuz ve maneviyatımız var. Beynimizi bilgiyle, midemizi yemekle dolduruyoruz ama ruhumuzu unutuyoruz. Bilgi çağı dediğimiz bu çağda neredeyse çocuklarımız  bilgisayarla doğuyorlar. Bilgisayar gerekli ama ruhumuzu doyuramıyor. Bize başka bir ‘sayar’ lazım. Bize, ‘sevgi sayar’ gerekli’’ dedi.


   ÇOCUKLARIMIZI MANEVİ İKLİMDEN GEÇİRMELİYİZ


  Müftü Aktoprak’tan sonra kürsüye gelen İstanbul Müftü Vekili Ömer Kardaş, Fetih camisinin ve Kız Kur’an Kursunun yapımında gerekse hafız öğrencilerinin yetişmesinde  emeği geçen herkese teşekkür ederek bundan sonra da caminin içinin doldurulmasının bir görev olarak bilinmesi gerektiğini, ifade etti.
Törende konuşan Din Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata, “Bugün bir Kur’an ziyafeti yaşıyoruz. Bu aziz, necip milletin Kur’an’a olan bağlılığının, sevgisinin, saygısının ve ilgilisinin tezahürünün bir ikramını, bir hediyesini yaşıyoruz.
Bizim Kur’an’a inanmamız, ona gönülden bağlanmamız, bizim Kur’an ahlakıyla ahlaklanmamızla olacaktır.
Yorulan, daralan gönüllerimizi, gelin Kur’an’a açalım. Kur’an’ı hemen öğrenmek için, hemen bugün karar verelim ve harekete geçelim. Dünya gözüyle Kur’an’a bakalım, ona dokunalım.”
Dr. Ulvi Ata, Kur’an’a ve Bu güzel müesseselere hizmeti geçenlere, destek veren tüm yardımseverlere. Hafızları yetiştiren ailelere teşekkür ederek, Ramazan ayının günahlardan arınmak için büyük fırsat olduğunu ve bu mübarek ayın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
   AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ise, çağımızda tıp alanında çok ilerlemeler kaydedildiğini, bir çok hastalığın tedavisinin artık mümkün olduğunu, fakat tıp dünyasının insanın manevi dertlerine sıkıntılarına çare olamadığını söyledi. Amerika nüfusunun yüzde 58’i yani her iki insandan birisinin psikolojik destek aldığını veya alkolik olduğunu dikkat çeken Müezzinoğlu, ‘Bunun sebebi de manevi eksiklik ve zafiyet. Bu sıkıntıların çözümü manevi dünyamızı beslemekten geçer. Biz dünyaya medeniyet sunan bir imparatorluğun nesliyiz. Onlar ülkelere hak adalet, sevgi ve şefkat gibi duyguları  öğrettiler. Biz de geçmişimizi örnek almalıyız. ‘Evlatlarımızın yarınlara hazırlanması yalnız çok iyi okullarda okunmasından geçmez, bütün imkânları onlara sunmaktan geçmez, onların manevi dünyasını, ruh dünyasını ve gönül dünyasını besleyecek ve zenginleştirecek alanlar da oluşturmamız ve geliştirmemiz lazım ve bu gibi yerler nesillerimizi manevi yönden besleyecektir.’ çocuklarımızı manevi iklim içerisinde yetiştirmeye dikkat etmeliyiz.’ dedi.
  Protokol konuşmalarının ardından TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Diyanet İşleri başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu ve Diyanet İşleri Başkan yardımcılarının göndermiş olduğu mesajlar okundu. Fetih Cami ve  Fetih Kız Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı.  Daha sonra cami içerisinde Nakipoğlu Kur’an Kursu ‘ndan mezun olan hafızların mezuniyet  merasimine geçildi. Birbirinden değerli 17 hafızın okuyuşları dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Ardından ülkemizin en seçkin hafızlarından İstanbul Fatih camii İmam-Hatibi Osman Şahin, İstanbul Süleymaniye Camii İmam hatibi Ekrem Nalbant ve Kadıköy Kızıltoprak Zühtü paşa Camii İmam hatibi Adem Karabey’in Kur’an ziyafetiyle vatandaşlar iyice coştu. İstanbul Müftü vekili Ömer Kardaş’ın duasının ardından hafızlara 1 er cumhuriyet altını ile çeşitli hediyeler takdim edildi. Kurs Yöneticisi Bayram Ak’ın  tüm katılanlara teşekkür konuşması ve kılınan cuma namazı ve yemek ikramı ile program sona erdi