EĞİTİM Haber Girişi : 23 Aralık 2023 09:55

Atatürk Üniversitesi’nden iş birliği protokolü

Atatürk Üniversitesi’nden iş birliği protokolü
Atatürk Üniversitesi, iş birliği protokollerine bir yenisi daha ekledi.

Atatürk Üniversitesinin 3. kez ev sahipliği yaptığı Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’23) kapsamında Erzurum’a gelen TUI Hotels & Resorts Oteller Zinciri yöneticileri, turizmde istihdam ve kariyer imkânlarını artırmak adına Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi ile protokol imzaladı.

KUDAKAF’23 etkinlik alanındaki Atatürk Üniversitesi standında gerçekleştirilen protokol, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve TUI Hotels & Resorts Oteller Zinciri Türkiye Müdürü Av. Kaan Şahinalp tarafından imzalandı. İmza töreninde, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk ve TUI İnsan Kaynakları Direktörü Satı Murat Demirer de hazır bulundu.

İş birliği protokolü dolayısıyla kış turizminin merkezi Erzurum ve Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Av. Kaan Şahinalp, KUDAKAF’23’ün öğrenciler ve mezunlar açısından oldukça avantajlı bir etkinlik olduğunu söyledi.

İmzalanan protokolün KUDAKAF’23 gibi devasa bir organizasyona denk gelmesinin ise ayrıca bir şans olduğunu aktaran Şahinalp, dünyanın en önemli turizm firmalarından biri olan, Türkiye’de 17, dünya genelinde 400’den fazla oteli bünyesinde barındıran, tur operatörlüğü ve seyahat acenteciliği faaliyetleri yanında kurvaziyer turizmi alanında da faaliyet gösteren TUI’nin, işletmelerinde Turizm Fakültesi öğrencilerine staj imkânı tanınacağını ifade etti.

Turizm alanında dünya çapında tanınmış bir marka olan TUI Hotels & Resorts Oteller Zinciri ile protokol imzalamanın, Turizm Fakültesi öğrencilerine birçok imkân sağlayacağına değinen Rektör Çomaklı ise, başta staj olmak üzere mezuniyet sonrasında iş imkanları kapılarının da açılacağını söyledi. Turizm Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin iş deneyimi kazanmaları açısından da bu ve benzeri iş birliklerinin faydalı olduğuna değinen Çomaklı: “İmzaladığımız protokol ile öğrencilerimiz hem çalışma hayatına yönelik hem de işletmeler hakkında daha fazla bilgi edinecekler. Bu tür anlaşmalar ayrıca fakültemizin sektörde tanınır olmasına da vesile oluyor. Bu düşüncelerle başta TUI Hotels & Resorts Oteller Zinciri ailesi olmak üzere fakültemiz yönetimine teşekkür ediyor, iş birliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.