EĞİTİM Haber Girişi : 27 Eylül 2023 07:14

Atatürk Üniversitesi’nde proje başarısı

Atatürk Üniversitesi’nde proje başarısı
2023 1. dönem başvurularında toplam 12 adet TUBİTAK 1001 projesi ile genel sıralamada 6. sıraya yerleşen Atatürk Üniversitesinde proje kültürü oluşturma vizyonu ile bilimsel ve teknolojik araştırmalara verdiği önem bir kez daha ortaya çıktı.

2023 yılı 1. döneminde "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında sunulan ve bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapılmasına imkân sağlanan projelerin değerlendirilmesi sonucunda Atatürk Üniversitesi, dikkat çekici bir sonuca imza attı.

Değerlendirme sonuçlarına göre; Atatürk Üniversitesinden toplamda 5 öğretim üyesinin sunmuş olduğu projeler desteklenmeye layık görülürken, geliştirilebilir projeler arasında projeleri en çok desteklenen 2. üniversite olma başarısı da gösterdi.

2023 1. dönem başvurularında toplam 12 adet TUBİTAK 1001 projesi ile genel sıralamada 6. sıraya yerleşen Atatürk Üniversitesinde proje kültürü oluşturma vizyonu ile bilimsel ve teknolojik araştırmalara verdiği önem bir kez daha ortaya çıktı.

Bu başarısıyla sadece bölgesel değil, aynı zamanda ulusal düzeyde de bilimsel çalışmalara katkı sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha kanıtlayan Atatürk Üniversitesi, gelecekteki başarılarına da güçlü bir temel oluşturarak, bilim ve teknoloji alanındaki çıtasını daha da yükseltmeyi hedefliyor.

Üniversitenin bilimsel araştırmalara ve projelere verdiği destekle ülke genelinde önemli bir konumda yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bilim ve teknolojiye yönelik çıktıları artırarak ülkemizin ilerlemesine her zaman olduğu gibi katkı sağlanacağını vurguladı.

Atatürk Üniversitesinin belirlediği hedefin Türk Yükseköğretiminde ilk 5, dünya sıralamalarında ise ilk 500 üniversite arasına girmek olduğu belirten Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Üniversitemiz bu anlamda ilk günden itibaren büyük ve cesur adımlar atarak politikalarını oluşturdu ve kararlılıkla uygulamaya başladı. Öğrenci ve akademisyenlerimiz de bu politikalar doğrultusunda aynı hedefe doğru ilerliyor. Üniversite olarak evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji geliştiren, fikri patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına kullanan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarını yürütüyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha Tuğlular 27 Eylül 2023 22:41

    Liseler de proje yapıyorlar. Önemli olan yapılan projelerin , KDV'si yüksek teknolojik eserlere dönüştürüp satıp ülke bütçesine katkıda bulunmaktır. Var mı böyle bir şey?.. yok, yok, yok. Yüzlerce yok, ama birkaç tane var yok. Dünyanın başarılı üniversiteleri, KDV'si yüksek teknolojik eserleri üretip satıp ülkelerinin bütçesine yüzlerce milyar dolarlık katkıda bulunuyorlar. Üniversitenin asli görevi ve yapması gereken budur. Üniversiteler bunun için kurulmuştur. Bunlarda böyle bir şey var mı ?.. Hayır, hayır yok. İyi biliniz ki teknolojiye dönüşmeyen bilimin ve projenin hiç bir değeri yoktur. Kendi aralarında, körler sağırlar misali. Dünyanın başarılı, ilk 100,200,300,400,500 üniversiteleri içerisinde yoklar. Peki bu nasıl üniversite ? .. Bilim, bilişim, patent, icat, inovasyon, nanoteknoloji, prototip, KDV'si yüksek teknolojik eser üretmede adları bile geçmiyor. Siz hikâye anlatıyorsunuz. Realiteyi yazamiyorsunuz. Çünkü ortada yazılacak bir şey yok ki siz de yazasınız. Sizlere de böyle yazmak düşüyor. Selamlar.

  • halis demir. 27 Eylül 2023 13:08

    şimdiye ne kadar yaptığınız projelerden ne elde ettiniz. binlerce dönüm arsa miting alanı oldu yol oldu konser alanı oldu hepsi boşu boşuna gitti. hoca olunmuş ama boşu boşuna yazık değil mi. bu nasıl üniversite. Vere vere vardınız yolun sonuna. indiniz cehennemin dibine Bakamaz oldunuz erzurumlunun yüzüne Mevlam canınızı alır bir zaman